Heb jij symptomen diabetes type 2?

Suikerziekte is een veel voorkomende aandoening in de westerse wereld. Als je weet welke symptomen diabetes type 2 veroorzaakt, dan kun je zelf herkennen of jij een van die mensen bent die met deze ziekte te maken krijgt. Een vroege herkenning is van belang, want dan kunnen er zo snel mogelijk maatregelen genomen worden. Welke symptomen diabetes type 2 heeft, kun je hieronder lezen. Wat moet je nu doen als jij je hier in herkent? Aan te raden is dan om naar je huisarts te gaan voor een test. Blijk jij deze aandoening te hebben, ga dan naar ziektevrijleven. Hier vind je veel tips over hoe je met voeding de gevolgen van deze vorm van suikerziekte kunt verminderen.

Symptomen diabetes type 2

Het lastige aan het herkennen van deze aandoening, is dat veel van de klachten die je hebt ook op andere ziektes kunnen duiden. Je kunt aan de volgende symptomen diabetes type 2 herkennen:

 • vaak moeten plassen
 • een droge mond hebben
 • vaak dorstig zijn
 • vermoeidheid zijn
 • wisselingen in gezichtsscherpte
 • afwijkingen aan het netvlies
 • wondjes die slecht genezen
 • verlies van gewicht, zonder dat je hiervoor iets doet
 • misselijkheid
 • jeuk
 • infecties die steeds terugkeren

Als je dit rijtje zo bekijkt, dan zal opvallen dat dit zaken zijn die inderdaad bij heel veel andere ziektes en aandoeningen ook terugkomen. Hoe weet je dan of het om suikerziekte gaat of om iets anders? In de eerste plaats is het zo dat een combinatie van deze symptomen diabetes type 2 waarschijnlijk maakt. Daarnaast kun je naar je huisarts gaan, die kan een bloedtest laten uitvoeren om na te gaan of je inderdaad deze diabetesvariant hebt. Het is altijd verstandig om dat te doen, zodat je zeker weet dat het om suikerziekte gaat en niet om een andere aandoening. Want pas als je zeker weet wat het is, kun je de juiste maatregelen nemen. Denk jij dat jouw symptomen diabetes type 2 waarschijnlijk maken? Maak dan dus een afspraak bij de huisarts.

Leefstijl verandering

Blijkt uit het onderzoek inderdaad dat de symptomen diabetes type 2 voorspelden, dan zul je door je arts medicijnen voorgeschreven krijgen. Is het nu nodig deze de rest van je leven tot je te nemen? Nee, er is steeds meer bewijs dat het veranderen van je leefstijl ook veel effect kan hebben en soms medicatie zelf overbodig kan maken. Het aanpassen van je voeding en het zorgen voor meer beweging in je dagelijks leven kunnen al veel verandering teweeg brengen. Natuurlijk kan medicatie de symptomen van diabetes type 2 doen verdwijnen, maar liever slik jij natuurlijk zo weinig mogelijk medicijnen. Op ziektevrijleven kun je tips vinden over voeding en beweging die jou hierbij kunnen helpen. Soms is het zelfs mogelijk om door veranderingen in je leefstijl de ziekte helemaal te doen verdwijnen! Dat scheelt niet alleen in medicijngebruik, het scheelt ook in het aantal keren dat je naar het ziekenhuis moet en in de levensverwachting die je hebt. Denk jij aan de hand van de hierboven beschreven symptomen diabetes type 2 te hebben? Kijk dan eens op de website van ziektevrijleven welke aanpassingen jij in je leven door zou kunnen voeren!