Heeft moeite met de wbso regelingen?

Voor mijn eigen bedrijf in onderzoek en ontwikkeling wilde ik graag gebruik maken van de wbso regeling. In deze wbso regeling kunnen bedrijven en zelfstandigen een tegemoetkoming krijgen in de loonkosten van werknemers die aan onderzoeksprojecten werken. Mijn bedrijf leek aan alle eisen voor de wbso regeling te voldoen, dus waarom zou ik deze tegemoetkoming dan niet aanvragen. Omdat het aanvragen van deze wbso nogal veel tijd in beslag zou kunnen nemen en de formulieren op een juiste manier zouden moeten worden ingevuld, werd mij aangeraden om een wbso tussenpersoon in te schakelen. Hier had ik uiteraard nog nooit van gehoord, ik had immers nog nooit eerder te maken gehad met het aanvragen van wbso. Ik kreeg via een vriendin die ook bij een bedrijf werkte die wbso had aangevraagd de website wbsoburo.nl. Zij gaf aan dat dit bedrijf haar baas had geholpen om te zorgen dat hij de wbso zou krijgen en op deze manier een tegemoetkoming heeft gekregen voor de loonkosten van zijn werknemers. Ik besloot dus op deze website te gaan kijken om te checken wat ze allemaal zouden doen en of ze mij zouden kunnen helpen bij de wbso. Zodra ik op de website kwam zag ik een mooi menu met allemaal opties met informatie. In eerste instantie werd de wbso regeling uitgelegd, dit vond ik zeer prettig omdat ik eigenlijk nog steeds niet echt een idee had wat het nou precies was. Door deze informatie te lezen kreeg ik meer begrip voor de wbso regeling en kon ik het op die manier ook beter uitleggen aan mijn werknemers die er ook wel eens om vroegen als ze het woord hoorden vallen. Daarnaast gaf de website aan dat zij de aanvraag voor de wbso regeling overnamen op basis van een no cure no pay regeling. Dit gaf wel vertrouwen, mocht het bedrijf het dus niet voor elkaar krijgen een wbso te regelen, dan was ik in ieder geval niet al mijn geld kwijt door hen in te huren. Op deze manier voelde het bedrijf inschakelen om deze wbso regeling voor mij te regelen als een stuk minder groot risico.

Een professioneel bureau voor het aanvragen van de wbso

Ik besloot contact te zoeken met dit bedrijf om dubbel te checken dat zij inderdaad met mij zouden kunnen werken. De man aan de telefoon gaf aan dat hij wat informatie over mijn bedrijf nodig had. Ik gaf hem deze informatie, waarna hij inderdaad beaamde dat wanneer ik met hem in zee zou gaan, hij de wbso regeling voor mij kon aanvragen. Ik had direct een goed gevoel bij dit bedrijf en besloot maar gewoon direct met hen in zee te gaan en geen tijd meer te verspillen aan het zoeken van een ander bedrijf.

Veel resultaat voor weinig werk

Uiteindelijk is de wbso regeling geregeld en heeft het mij weinig energie en werk gekost. Ik daarom erg blij met dit bedrijf, maar ook om de volgende redenen:

  • De medewerkers zijn heel erg vriendelijk
  • Het bedrijf heeft veel kennis van zaken en kunnen deze informatie goed overbrengen
  • Het bedrijf werkt op basis van no cure no pay, wat meer vertrouwen geeft

Bij mij is alles zeer goed verlopen met het verkrijgen van de wbso als eindresultaat.

Lees meer…