Animatiestudio inschakelen?

Tegenwoordig worden we overspoeld door allerlei soorten reclames van ontelbare producten en diensten. Van mobieltjes en spelcomputers tot tuinmeubels en speelgoed: overal wordt reclame voor gemaakt. Maar welke boodschappen onthoud je nu echt? Vaak zijn dit de reclames die je op een bepaalde manier hebben verrast. De ideale manier om reclame op een verrassende manier vorm te geven, is door middel van een animatiefilmpje dat je kunt laten maken bij een animatiestudio. Door hier creatief mee om te gaan, vergeet je dat je eigenlijk gewoon een reclame aan het kijken bent!

Animatiestudio Donker Media

Donker Media is een animatiestudio in Eindhoven. Dit bedrijf heeft al vele jaren ervaring op het gebied van het maken van animaties die blijven hangen. Zij zijn dan ook gespecialiseerd in het overbrengen van complexe verhalen in korte, krachtige animaties. Ze maken:

  • 2D-animatie
  • 3D-animatie
  • whiteboard animatie

Het is de doelstelling van animatiestudio Donker Media om mensen te verrassen, nieuwe inzichten te geven of aan te zetten tot een bepaalde handeling zoals het kopen van een product of registreren voor een dienst. De mogelijkheden zijn eindeloos. Iedere animatie is uniek, en het project is pas afgerond als de klant 100% tevreden is.

Het stappenplan voor een animatie bij animatiestudio Donker Media

Hoe gaat het maken van een animatie in zijn werk? Animatiestudio Donker Media volgt deze zes stappen:

  1. het script;
  2. de verhaallijn;
  3. het storyboard;
  4. de illustraties;
  5. de animatie;
  6. de geluidseffecten.

Het script en concept worden opgesteld op basis van veel gesprekken. Daarin moet duidelijk worden wat het doel van het filmpje is, wat de doelgroep is, welke boodschap je wilt overbrengen en welk gevoel er opgeroepen moet worden. Daarna wordt de (illustratie)stijl bepaald en het script in scènes verdeeld. In elke scène wordt beschreven wat de animatiestudio gaat vormgeven. Vervolgens wordt het script uitgetekend als een soort stripverhaal: het storyboard. Zo zie je alvast hoe de animatie er ongeveer uit zal komen te zien. Er wordt feedback verzameld zodat er vroegtijdig aanpassingen kunnen worden gedaan.

Aan de hand van het storyboard kijkt de animatiestudio dan welke illustraties iets bijdragen aan de boodschap van het filmpje. In de vijfde fase wordt het script ingesproken en komen de illustraties tot leven. Beeld en geluid wordt op elkaar afgestemd op een natuurlijke manier. Als laatste worden geluidseffecten toegevoegd om bepaalde delen van het verhaal extra nadruk te geven, en daarmee wordt de animatie afgerond.

Waarom een animatiestudio inschakelen?

Door een animatiestudio in te schakelen, geef je jouw dienst of product de aandacht die het verdient. Een animatiestudio beschikt over de juiste deskundigheid om jouw animatievideo effectief en op de juiste manier vorm te geven. Heb je al veel online marketingvormen toegepast, maar leek tot nu toe niets echt te werken? Dan kun je vertrouwen op de kennis en creativiteit van een animatiestudio als Donker Media.

Voor het laten maken van verschillende soorten geanimeerde video’s, ben je bij Donker Media zeker aan het juiste adres. Zij maken animaties op maat en garanderen toewijding, ervaring en creativiteit – precies wat je nodig hebt voor een effectief animatiefilmpje. De gewenste boodschap wordt altijd kort en krachtig overgebracht, zelfs als het verhaal complex is. Animatiestudio Donker Media biedt daarnaast een uitstekende service en prijs-kwaliteitsverhouding.

Wil je dus een animatiestudio inschakelen voor het produceren van een animatievideo? Vraag dan direct (vrijblijvend) een offerte aan op de website van animatiestudio Donker Media.