Bespaar op de energierekening door een warmtepomp te kopen

Vanuit de regering wordt er al een tijdje flink op gehamerd om alle woningen gasvrij te maken. Om ervoor te zorgen dat mensen ook echt overstappen op gasvrije opties, wordt gas daarom ook duurder gemaakt via een extra hoge belasting. Deze hoge belasting is prima voor mensen die al gasvrij wonen, want zij worden daardoor immers niet geraakt. Ironisch genoeg zijn het echter de armere huishoudens die bijvoorbeeld nog een oude gaskachel hebben in hun sociale huurwoning die deze belasting moeten betalen. Het is dus ook zaak dat de woningstichtingen overstappen op gasvrije alternatieven. Maar ook de CV ketel dient dus vervangen te worden. Ook al kun je die extra belasting wel betalen, dan nog is het beter om zonder gas te wonen. Ten eerste omdat de regering ieder huishouden in 2030 gasvrij wil hebben. Dus als je het nu niet doet, dan moet het binnenkort alsnog. Aangezien gas dus ook alleen maar duurder gaat worden, is het in je eigen voordeel om zo snel mogelijk over te stappen door bijvoorbeeld een warmtepomp te kopen. Daardoor kun je de gaskraan in je woning dichtdraaien en merk je niks van de stijgende gasprijzen. Mocht je op gas koken, dan kun je bijvoorbeeld overstappen op inductie. Niet alleen is dat goedkoper dan gas, het is ook flink goedkoper dan elektrisch koken. Als je een CV ketel hebt, dan kun je deze dus vervangen door een warmtepomp. Deze laatste werkt namelijk op energie en dus heb je geen gas meer nodig om je woning op te warmen of om je water op te warmen. Het rendement van een dergelijke warmtepomp varieert per huishouden. Als je deze namelijk combineert met zonnepanelen, vloerverwarming of een combinatie van die twee, dan zal je rendement flink omhoog gaan. Maar ook als je rendement niet direct heel veel stijgt, dan nog is het de moeite waard om een warmtepomp te kopen. Als je immers via elektriciteit je woning opwarmt en niet op gas, dan ben je hoe dan ook goedkoper uit. En omdat gas alleen maar duurder gaat worden en op den duur zelfs helemaal niet meer gebruikt mag worden, is het zeker een goed idee om een warmtepomp te kopen. Natuurlijk is het een investering wanneer je een warmtepomp gaat kopen, maar gezien het feit dat je daarna ook flink kunt besparen, is het wel een investering die de moeite waard is. Daarnaast moet je je ook niet direct door de prijzen laten afschrikken, want deze zijn natuurlijk zonder subsidie. Maar je kunt subsidie krijgen en dat betekent dat de prijzen die je ziet uiteindelijk lager zullen zijn. Dat scheelt soms wel 2000 euro. Los van al deze overwegingen kun je ook nog begaan zijn met het milieu. Een combinatie van zonnepanelen en een warmtepomp is dan ook een stuk minder belastend voor het milieu. Dus ook daarom is het goed om een warmtepomp te kopen.

Een warmtepomp kopen doe je bij The Sunshine Company

Wil je een warmtepomp kopen, dan kun je terecht bij de Sunshine Company. Het mooie aan dit bedrijf is dat zij ook de subsidie voor je kunnen regelen. Dat is fijn, want zij weten precies hoeveel subsidie je moet krijgen en kunnen jou daarom blij maken met de hoogst mogelijke subsidie.

Ontdek de mogelijkheden via thesunshinecompany.nl

Mocht je meer willen weten of gewoon een warmtepomp willen kopen, dan kun je terecht op thesunshinecompany. Hier kun je ook direct meer informatie vergaren over onderwerpen zoals:

  • Zonnepanelen
  • Besparen op gas
  • Offertes aanvragen

Dus als je interesse hebt in gasloos wonen, kom dan snel eens langs op thesunshinecompany.nl.