Denk aan legionellapreventie, u redt er levens mee

Legionellapreventie gebouwen en bedrijven | Holland Building

Valt uw bedrijf, fabriek, zorginstelling of drinkwaterinstallatie onder de zogenaamde hoog risico groep? Dan hebt u een plan ter legionellapreventie nodig. Deze gevaarlijke bacterie vermenigvuldigt zich snel in stilstaand water. Een te grote concentratie kan door de inname van drinkwater vreselijke ziektes met zich meebrengen zoals de gevreesde Veteranenziekte. Zeker als leidinggevende aan een waterzuiveringsinstallatie bent u verantwoordelijk voor schoon drinkwater in de regio. Het spreekt daarom voor zich dat legionellapreventie daarom een belangrijke rol binnen uw bedrijfsvoering dient te spelen. Wat houdt legionellapreventie nu eigenlijk in? Preventie betekent dat een uitbraak niet kan gebeuren. Het betekent dat uw materiaal veelvuldig gecontroleerd en gekeurd moet worden. Bij mankementen of te hoge waardes dienen onderdelen direct gerepareerd dan wel vervangen te worden. En natuurlijk moet er een legionellabeheersplan aanwezig zijn waar iedere medewerker van op de hoogte is. Zo kan een eventuele uitbraak direct in de kiem gesmoord worden en voldoet uw bedrijf aan de wetgeving op het gebied van legionellapreventie. Bij legionellapreventie komt dus nog heel wat kijken en dat is waar u ons bedrijf voor kunt inhuren. Kijkt u maar eens op hollandbuilding.nl en neem gerust even contact op met het hoofdkantoor in Barendrecht of ons kantoor in het zuiden van het land, in Heerlen om precies te zijn. Advies, controle en natuurlijk legionellapreventie staan bij ons voorop en we helpen elk bedrijf en instelling waar legionellapreventie een belangrijke rol speelt.

De legionellapreventie dient goed uitgewerkt te worden in een beheersplan

Het aloude gezegde luidt niet voor niets: “voorkomen is beter dan genezen”. Het is een wat flauw cliché maar dat maakt het niet minder waar. U bent wellicht nog wel bekend met de uitbraak van Legionella op een bloemenmarkt in 1999. Dit staat nog altijd bekend als de Legionellaramp en het koste 32 mensen het leven en meer dan 200 mensen werden ziek. Dit is een direct aanleiding geweest om de legionellapreventie aan te scherpen. Maar ook in de afgelopen jaren zijn keuringsdiensten door striktere wetgeving strenger gaan keuren. Vanaf 2012 zijn er zelfs onaangekondigde keuringen bij waterzuiveringsinstallaties die meer dan 50 keerkleppen gebruiken en dat vinden wij geen overbodige luxe. We helpen u natuurlijk graag met deze controles en we kunnen dan ook jaarlijks de verplichte keerklepcontrole uitvoeren. Dan weet u zeker dat u geen boete of berisping hoeft te verwachten mocht er zich een onaangekondigde keuring voordoen. En dat is slechts één van onze vele werkzaamheden op het gebied van legionellapreventie.

  • Zo nemen we regelmatig monsters van het drinkwater dat u produceert en keuren het op de aanwezigheid van gevaarlijke bacteriën en virussen,
  • We kunnen jaarlijks de boiler reinigen en het sediment op de bodem verwijderen,
  • We desinfecteren al uw waterleidingen,
  • En natuurlijk maken we samen met u een risicoanalyse en stellen aan de hand van deze gegevens een beheersplan op.
  • Al deze werkzaamheden zorgen samen voor een uitstekende legionellapreventie.

We helpen u van begin tot eind met uw preventiewerkzaamheden

Neemt u aldus even contact met ons op door te bellen of te mailen. We willen u natuurlijk graag helpen en komen graag bij u langs om een risicoanalyse te maken. Wist u dat u zelf ook regelmatig uw keerklep moet en kunt controleren? Zeker als u even in onze webwinkel kijkt. Want daar kunt u in een handomdraai handige producten kopen zoals meetnippels, keerklepafsluiters, vervangbare filters en nog veel meer. Maak uw keuze, vul uw gegevens in en betaal via een digitale betaalservice. Dan kunt u morgen al uw bedrijf inspecteren en eventueel keerkleppen vervangen. Wacht hier niet te lang mee dus bestel vandaag nog! Lees meer..