Een dekbed kopen?

Op zoek naar een goed en passen dekbed? Bij textielhuis hebben wij verschillende soorten dekbedden die allemaal hun eigen kenmerken en voordelen hebben. Voordat u een dekbed aanschaft is het dus verstandig om eerst te kijken naar de mogelijkheden en naar u eigen wensen. 

De vulling

Bij het uitkiezen van dekbedden is het eerst handig om de vulling uit te kiezen. De dekbedden zijn voorzien van verschillende vullingen, namelijk:

  • Dons
  • Wol
  • Tencel
  • Synthetisch 

Dons

Een groot voordeel van een donzen dekbed is de goede isolatie. De zachte vulling van dons houdt lucht vast waardoor er een goede isolatie ontstaat. Hierdoor zijn deze dekbedden zeer warm maar is er tegelijkertijd een goede ventilatie. Doordat dons snel kan breken neemt het isolatiegehalte af. Zorg er dus voor dat u niet te veel gaat zitten of liggen op het dekbed om dit te voorkomen. 

Wol

Een wollen dekbed is voorzien van een goede vocht- en temperatuurregeling. Mensen die ‘s nachts veel transpireren en het erg warm hebben kunnen dus goed gebruik maken van wollen dekbedden. Een nadeel van wol is wel dat het een stuk zwaarder is dan andere dekbedden. Wilt u toch de vocht en temperatuurregeling van wol maar de lichtheid van dons? Ga dan voor een katoenen dekbed, dit zit er precies tussenin. 

Tencel

Tencel dekbedden zijn niet heel bekend maar wel van hele goede kwaliteit. Het is gemaakt van vezels waardoor de dekbedden erg zacht aanvoelen, een goede isolatie hebben, comfortabel zijn en erg koel zijn. Er zit aan deze vulling dus niet echt nadelen. 

Synthetisch

Synthetische vullingen zijn erg makkelijk te wassen waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor kinderen. Deze dekbedden zijn anti-allergisch. Deze dekbedden zijn helaas niet zo ventilerend maar zijn wel een stuk goedkoper dan andere dekbedden. Het ligt er dus maar net aan of u gaat voor kwaliteit of kwantiteit. 

De warmteklasse van uw dekbed

Dekbedden verschillen van warmteklasse. Het ligt er dus aan per persoon welke klasse nodig is. Wilt u graag gebruik maken van één dekbed? Ga dan voor een 4 seizoenen dekbed. Hierbij heeft u twee dekbedden die u zelf kunt samenvoegen of los van elkaar kunt halen. Hierdoor is dit dekbed gemakkelijk aan te passen voor de winter of de zomer. Als u verder naar de klassen kijkt dan zou u voor klasse 1 moeten gaan als u het altijd erg koud hebt. Bij klasse twee gaat het om een gemiddelde en is handig als u maar onder één dekbed wil liggen. Wilt u gebruik maken van de 4 seizoens dekbedden dan kunt u gaan voor klasse 3 of 4. Bij klasse 3 gebruikt u het dikke deel en bij klasse 4 het dunne deel. 

Verschillende soorten

Zodra u dus de vulling en de warmteklasse weet kunt u uit verschillende soorten dekbedden de geschikte gaan uitkiezen. Bij het textielhuis zijn verschillende soorten en maten. Zo is er voor iedereen wel een goed dekbed te vinden. De dekbedden zitten in verschillende prijsklassen zodat het voor iedereen betaalbaar blijft. Besteld u voor 15:00 dan wordt het de volgende dag nog bezorgd. Daarnaast kunt u voor vragen altijd bij ons terecht. Wij helpen u graag verder.