Een logo bedrukken: dé juiste stap voor ons imago

Als dienstverlenende onderneming heb je dagelijks te maken met het imago van de zaak en de mensen die er werken. Het is belangrijk om een goed imago te hebben, maar het is nog belangrijker dat mensen direct kunnen zien bij welk bedrijf je hoort. Daar hebben we lange tijd problemen mee gehad omdat we gezien werden als vertegenwoordigers terwijl we dat helemaal niet zijn. Na het opnieuw inrichten van onze website en het maken van een nieuw logo, verbeterde de situatie aanzienlijk. We kozen ook direct voor een logo bedrukken op de shirts van de lokale voetbalvereniging die we sponsoren om de naamsbekendheid te verbeteren. En terwijl we daarmee bezig waren, kregen we ineens een idee. Een logo bedrukken voor sporters is een vanzelfsprekende zet (kijk maar naar de topsporters). Maar ons werk is ook topsport. Daarom kozen we voor een logo bedrukken op de tassen die we altijd bij ons hebben om het papierwerk in mee te nemen. Toen Steetsports  hoorde wat we wilden, hadden ze direct een aantal goede ideeën waar we mee aan de slag zijn gegaan. Omdat de tassen wat kleiner zijn dat de sportshirts van de voetballers, moesten we het logo iets aanpassen zodat het logo bedrukken ook een duidelijk resultaat zou geven immers.

Na het logo bedrukken – direct succes!

Waar we eerder niet veel verder kwamen dan de deur omdat we gezien werden als vervelende vertegenwoordigers, komen we nu direct vele malen verder. Het is namelijk direct duidelijk dat we als consultants langskomen omdat het logo bedrukken op de tas duidelijk maakt wie we zijn en wat we komen doen. Het is voor ons zelf ook een prettig idee dat we direct aan kunnen tonen wie we zijn. Daarnaast hebben veel medewerkers aangegeven dat er hierdoor een bepaald groepsidee komt. Wat echter nog veel belangrijker is, is dat alle mensen dankzij het logo bedrukken direct een herkenningspunt hebben. Van onze papieren waar het logo op staat, van de shirts van de lokale voetbalvereniging of van het logo op de website. Dankzij een logo bedrukken op de tassen kunnen we echt aan het werk met ons imago op een duurzame manier. Uiteindelijk is het idee dat iedereen ons herkent wanneer zij het logo zien en direct het idee hebben dat we betrouwbaar zijn en in hun voordeel aan het werk gaan. Op die manier hoeven we onszelf niet meer te verkopen wanneer we eenmaal binnen zijn.

Denk aan het imago

Heb je een onderneming en wil je meer werk maken van je naamsbekendheid en je imago? Begin dan eens met het maken van een goed logo. Het logo moet vertellen wat je doet en waarom mensen jou moeten kiezen. Door gebruik te maken van diensten zoals een logo bedrukken, kun je ervoor zorgen dat er een herkenningspunt komt voor de mensen waarvoor je werkt. Dat kan op pennen, op shirts, op tassen of op een auto. Zorg er altijd voor dat je overal hetzelfde logo kiest – maar realiseer ook dat een kleiner oppervlak vraagt om een aangepast logo zodat alles duidelijk te zien is. Ga daarom vooral eens in gesprek met de mensen die een logo bedrukken kunnen. Zij hebben de ervaring in huis om hiermee aan het werk te gaan. Kun je zelf geen logo maken of wil je het uitbesteden, kijk dan eens naar wat een grafisch designer voor je kan doen. Vaak schrik je van de oneindige mogelijkheden, maar wanneer je het juiste logo ziet, dan weet je ook direct dat dit het moet gaan worden. Op www.steetsports.nl is genoeg informatie te vinden over het bedrukken van logo’s. Neem daar maar eens een kijkje op!