Epdm folie voor het makkelijk bedekken van een plat dak

Platte daken komen overal voor, zoals schuren en garages of huizen. Op deze daken is het handig om epdm folie aan te brengen. Epdm staat voor Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer. Dit is een synthetisch rubber of elastomeer. Omdat het de eigenschappen van rubber heeft, is het prima waterafstotend en kan het extreme temperaturen weerstaan. Het wordt dan ook vooral toegepast op:

  • Platte of hellende daken
  • Dakgoten
  • Luchtdicht maken van woningen
  • Het waterdicht maken van bloembakken
  • Als vijverbedekking

In Nederland is het verplicht dat epdm folie een brandwerende laag heeft als het voor dakbedekking wordt gebruikt.  Als je de folie daarom wilt gebruiken als vijverbedekking, moet je goed opletten of het deze brandwerende laag heeft, want dit is giftig voor de fauna en flora die in de vijver leven. Zoek daarom altijd een folie zonder deze brandwerende laag als je deze voor de vijver wilt gebruiken. De vele toepassingen van epdm folie maken het een fijn product dat makkelijk door de doe-het-zelver aangebracht kan worden. Wil je weten waar je deze epdm folie voor een goede prijs kan aanschaffen? Kijk dan op epdmxl.nl. Op deze site van epdmxl kan je alle informatie en benodigdheden over epdm folie vinden. De Europese epdm dakbedekking die te koop is bij epdmxl is vrij van talk, waardoor deze -in tegenstelling tot de Amerikaanse variant- makkelijk te installeren is. Je hoeft bijvoorbeeld geen extra lijm, primers en flashing tape nodig. De epdm dakbedekking kan makkelijk worden verwerkt en aangebracht worden. Ook kunnen de meeste daken hierdoor met epdm folie grotendeels enkelzijdig verlijmd worden. Dit maakt dat de folie voor epdm dakbedekking zowel voordelig als makkelijk aan te brengen is voor de doe-het-zelver. Ook is de epdm dakbedekking die verkrijgbaar is op de website van epdmxl verkrijgbaar in een dikte van wel 1,30mm dikte. De rollen epdm dakbedekking zijn verkrijgbaar rond de 10 euro per vierkante meter.

Epdm folie als dakbedekker

Epdm folie is ideaal als dakbedekker voor platte of licht hellende daken. Dit kan je als doe-het-zelver makkelijk aanbrengen, zoals Ron uitlegt: “onze schuur heeft een plat dak, maar deze begon te lekken en we ontdekten dat na bijna 50 jaar de epdm folie op het dak versleten was. Tijd voor een nieuwe laag epdm folie. Bij epdmxl kon ik een rol epdm folie bestellen voor ongeveer 10 euro per vierkante meter. Dit vond ik een goede aanbieding en heb daar gretig gebruik van gemaakt. Bij de folie kreeg ik ook een Nederlandse handleiding meegeleverd. Dit was erg handig, omdat er stap voor stap stond in uitgelegd wat ik moest doen om de folie goed aan te brengen. Met de hulp van m’n beste maat ging het makkelijk om de oude dakbedekking van de schuur af te halen en de nieuwe folie aan te brengen. De folie was makkelijk te voorzien van een eenzijdige lijmlaag. Hierdoor hoefden we niet te prutsen met allerlei lagen lijm. Doordat we bij het bestellen van de folie de maten van het dak hadden doorgegeven, werd de folie precies op maat geleverd. Dit was super fijn, want hierdoor werd het hele proces flink in tijd gekort. Op de website van epdmxl stond heel veel uitleg, waardoor we in een keer de folie goed hebben kunnen aanbrengen en nu al een paar weken genieten van een schuur zonder lekkend dak!”

Hulp bij het doe-het-zelven

Heb je hulp nodig bij het aanbrengen van de epdm dakbedeking? Dan kan je terecht op de website van epdmxl. Daar vind je allerlei informatie in de vorm van tekst, maar ook verschillende instructievideo’s.