Heerlijk slapen op een nieuw Poseidon waterbed

Sinds enkele weken hebben wij een nieuw matras in ons bed, of beter gezegd, een Poseidon waterbed. We hadden al langere tijd het gevoel dat we aan een nieuw matras toe waren. Onze vorige matrassen waren toch al zo’n 15 jaar oud en ondanks dat we ze regelmatig draaiden, merkten we dat we minder uitgerust wakker werden. Zowel mijn partner als ik hadden het gevoel dat we in een kuiltje lagen en dat is natuurlijk niet goed. Daarnaast hebben we destijds een matras gekocht dat zich aanpast op warmte en we hebben altijd het gevoel gehad dat in de zomer de matrassen daardoor te zacht werden. Zo’n matras wilden we niet meer en daarom zijn we op zoek gegaan naar een alternatief. Een collega van mij had een paar maanden geleden op merkwaterbed een Poseidon waterbed aangeschaft en zij is daar zo tevreden over, dat ik ook eens op deze website ben gaan kijken. Dit blijkt de website van Dreamzzz in Rijswijk te zijn en dat is een zaak die ik wel ken. Het Poseidon waterbed is een heel ander waterbed dan ik nog van vroeger ken en mijn nieuwsgierigheid was hierdoor nog meer gewekt.

Het Poseidon waterbed testen in de showroom in Rijswijk

Ik vind het persoonlijk heel belangrijk om ook even op een matras te liggen voor ik het aanschaf. Het voordeel van het Poseidon waterbed is dat je bij Dreamzzz in Rijswijk in de showroom terecht kunt om de producten te bezichtigen.

  • Hiermee kunnen we even testen of het bed lekker ligt
  • We kunnen er vervolgens over nadenken
  • Zou het antwoord positief zijn, dan kunnen we online bestellen

Voor ons was dit de ideale keuze. Ik ga nooit over één nacht ijs als er een beslissing over zoiets belangrijks als een goed matras genomen moet worden en daar wil ik altijd eerst even een nachtje over slapen. In dit geval allemaal heel toepasselijk dus. Het Poseidon waterbed is eigenlijk meer een matras. Het voordeel daarbij is dat deze als duomatras beschikbaar is en als monomatras. Het zijn zeer goed gestabiliseerde matrassen met lamellen en kamers waarin het water zit opgeslagen. Het is dus niet meer zo dat wanneer je jezelf draait in je slaap, het hele bed daardoor meebeweegt. Je partner voelt als het ware niet dat je omdraait en slaapt gewoon rustig verder. In de showroom hebben we dit samen getest, want ik wilde dit toch eerst wel eens ervaren. Mijn partner ligt altijd op zijn zij en die slaapt eigenlijk altijd in dezelfde houding. Ik daarentegen kan enorm liggen te woelen. Vooral als ik de slaap niet kan vatten en eerst nog een uur van links naar rechts ga, om mijn draai te vinden. Het Poseidon waterbed, ongeacht of het de mono of duo-variant is, is zo gemaakt dat het heerlijk stabiel ligt en dat je geen enkel moment last hebt van elkaars bewegingen. Mijn partner heeft zich ook regelmatig omgedraaid in de showroom en ik bleef gewoon liggen en merkte slechts een kleine beweging, die ik waarschijnlijk op een gewoon matras meer gevoeld zou hebben.

Advies op maat

Geheel vrijblijvend hebben we advies ingewonnen over de formaten, het onderhoud, de warmte, het gewicht, het soort onderstel dat we nodig hebben. Eigenlijk alles wat je maar bij een waterbed zou kunnen bedenken. Het Poseidon waterbed voldeed op alle fronten aan onze verwachtingen en na er even over nagedacht te hebben, hebben we besloten de duo-variant van het Poseidon waterbed aan te schaffen. Nu, na een paar weken erop geslapen te hebben, kunnen we van harte bevestigen dat dit waterbed voor ons de beste keuze is geweest.