Het beste uit een workshop schilderen halen

Je neemt een workshop schilderen om verschillende redenen. Soms is het om te verbeteren wat je al weet en naar dat volgende plateau te springen. Andere keren is het om uit je comfortzone te stappen en iets geheel nieuws te leren. De voordelen van het volgen van een workshop schilderen zijn talrijk. Ik kan niet zoveel workshops bijwonen als ik zou willen, dus als de kans zich voordoet om aanwezig te zijn, wil ik echt het meeste uit mijn tijd en investering halen. Om je te inspireren zijn hier enkele van mijn eigen richtlijnen die ik gebruik ter voorbereiding op een workshop schilderen.

Workshop schilderen: stel vragen en zet oogkleppen op!

Oké, dit kan misschien alleen op mezelf gelden, maar ik heb altijd vragen voor mijn instructeurs. Of het nu om meer advies gaat over welk verfvoorraden ik beter aanleg, wat we gaan behandelen op het gebied van verftechnieken waar ik niet bekend mee ben of de geweldige kunstgalerijen waar de instructeur fan van is en die ik ook moet gaan bezoeken… Ik heb altijd heel veel vragen. Een goede manier om mijn nieuwsgierigheid te sussen, is om de instructeur voor de aanvang van de workshop op te zoeken en alle vragen te stellen die ik in mijn hoofd heb. Ik moedig je aan hetzelfde te doen. De instructeur, die een al even grote passie voor schilderen heeft als jij, zal je interesse waarderen. Bovendien zul je een beter idee hebben van wat je kunt verwachten van de workshop schilderen! Daarnaast is het beter om oogkleppen op te zetten. Ik ben een sociale vlinder, dus meestal wanneer ik in een groep sta met een stel kunstenaars, wil ik een praatje maken over hun werk en zien hoe ze hun verf daadwerkelijk op doek zetten. Maar dit alles leidt me af van wat ik aan het leren en doen ben, dus in workshops probeer ik me te onttrekken aan het socializen en praat ik alleen tijdens pauzes met anderen. Op die manier blijf ik niet achter met het idee dat ik mezelf niet de tijd heb gegeven om mijn eigen werk goed te ontwikkelen. Enkele voordelen van een workshop schilderen zijn:

  • Moed – Als je een workshop volgt, kun je buiten je comfortzone stappen.
  • Uniek – In workshops kun je spelen met technieken waar je nog nooit aan gedacht hebt.

Demo is gelijk aan memo

Als mijn instructeur een demonstratie geeft, zul je me altijd zo dicht bij hem of haar vinden als ik maar kan zijn. Maar dan wel aan de kant zodat ik niet in de weg van iemand anders sta. Ik neem ook niet alle handelingen van mijn instructeur over. Vooral omdat ik hun proces niet tot de laatste slag wil imiteren en kopiëren, omdat ik ook mijn eigen persoonlijkheid in de technieken die ik aanleer wil stoppen. Dus houd je ogen vast aan de instructeur, maak notities als dat je ding is en verdiep jezelf zeker in hun proces, maar probeer erachter te komen hoe je hun schildertechnieken kunt toepassen in je eigen inspiratie en ideeën. Nu zijn we klaar zijn met de tips voor het volgen van een workshop schilderen, kan ik jullie misschien de workshop schilderen van Jax Art Kunststudio aanbevelen. Uit ervaring weet ik dat het volgen van hun workshop je zal omtoveren in een zelfverzekerd kunstenaar, omdat je hier echt de knowhow aanleert om het beste uit een schilderij te halen. Neem een kijkje op de site jaxart.nl en laat jezelf er niet van weerhouden om de workshop te volgen. Als jouw passie schilderen is, zul je van elk moment puur genieten!