Het is weer tijd om de bikini uit de kast te trekken!

De warme zon breekt weer door de wolken, het is weer dé tijd van het jaar. Het is altijd een feest om je bikini de kast uit te trekken na een lange, koude en donkere winter. Of heb jij de perfecte bikini voor de zomer nog niet gevonden? Wees dan vooral niet getreurd, want bij zwemklening.nl hebben ze ontzettend veel keuze voor de perfecte bikini voor jou! De zwemkleding trends voor 2019 beloven veel goed. Neem dus vooral een kijkje op de online webshop en scoor jou toffe bikini waarmee je komende zomer lekker mee over de zomerse stranden kunt paraderen!

Eisen van een goede bikini

Een bikini heeft ontzettend veel te verduren als je er even lang en goed over nadenkt. De zon, de zee, het zout, het chloor en al het water; dit zijn allemaal factoren waardoor je bikini kan gaan slijten en na een tijdje er niet mooi meer uit zal zien. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen wordt badmode vervaardigd uit verschillende grondstoffen. Een van deze grondstoffen is polyamide, dit lees je ook vaak op de labels van een bikini. Polyamide heeft een aantal eigenschappen waardoor het uitermate geschikt is om zwemkleding van te produceren. Zo is polyamide erg scheur- en slijtvast, neemt weinig water op en droogt zeer snel. Je zult nu vast meteen denken aan je eigen bikini, maar het is echt zo! Het is een vrij vaste stof, het rekt niet goed en heeft een hoge vormvastheid. Doordat het niet zo goed rekt wordt deze grondstof vaak in combinatie met elasthaan gebruikt. Elasthaan zorgt ervoor dat de bikini haar huidige vorm behoudt. Deze stof kan vier tot zeven keer van haar oorspronkelijke lengte worden uitgerekt. Zodra de spanning afneemt, springt de stof direct weer in haar oude vorm terug. Uiteraard worden er nog andere stoffen als nylon en lycra gebruikt in de badmode. 

De bikini trends van 2019!

Dit jaar zien we veel standaard modellen zoals de halter, bandeau en de triangel, maar ook veel nieuwe modellen, echter vinden we dit natuurlijk niks ergs en kunnen we daar prima mee leven, toch dames?

  • De 50’s bikini; Vergeet het corrigerende badpak voor dames, fifties style push up bikini’s zijn ook dit seizoen weer een musthave. Hoogvallende broekjes en geometrische tops in opvallende kleuren en prints. Vooral ideaal als je je buik liever iets meer wil bedekken. Comfortabel, maar erg sexy!
  • Mix and Match; Een van de grootste trends van 2019 is om een andere kleur bikinibroekje te dragen dan je top. Je kunt dus ook je bikini’s met elkaar mismatchen! Let er wel op dat ze allebei in hetzelfde kleurenpalet passen
  • Dierenprint bikini; Je bent ‘t zat of je omarmt het, maar we ook dit jaar kunnen we niet om de dierenprint heen. Het is dan ook een feit dat het past bij alle huidtypes, waardoor je er moeilijk mee de mist in kunt gaan..
  • De bralette bikini; Als er een trend groot is op lingerie gebied, dan zijn het wel de bralettes. Geen gezeur met het knopen van touwtjes, want jij hijs je met alle gemak in een bralette top!