Hoe kun je een kleed reinigen?

Als je in het bezig bent van een duur (bijvoorbeeld Perzisch) tapijt, dan wil je natuurlijk dat deze mooi schoon blijft. Helaas heb je dat niet altijd zelf in de hand. Gelukkig is daar de Tapijt- en vloerkleedreiniging van Cinco. Er kan namelijk altijd per ongeluk iets over je tapijt heengaan, waardoor je vlekken krijgt, maar het kleed kan ook door de jaren heen valer worden. Dit komt meestal door een ophoping van stof, of simpelweg een beetje vuil als gevolg van alles wat er zich van buiten onder je schoenen bevindt. Het is niet altijd mogelijk om alleen op sokken op een kleed te lopen en laten we eerlijk zijn, dit moet je ook helemaal niet willen. Een huis is om in te leven, en continu je schoenen uit moeten doen is nu eenmaal niet praktisch. Als gevolg daarvan is het om de zoveel jaren wel nodig om je kleed te reinigen. Tenminste, als je het gevoel wil hebben dat je er ook nog gerust met blote voeten op kunt lopen. En dat reinigen van je tapijt kun je laten doen bij Cinco, via Vloerkleedreinigen.com. Cinco is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het schoonmaken van allerlei soorten textiel, waaronder:

  • Vloerkleden en tapijten
  • Bankstellen en fauteuils
  • Wandbekleding

Je kunt ze dus niet alleen inhuren om je kleed te reinigen, maar ook als je een flinke vlek in je bankstel hebt. Bij Cinco weten ze alles van textiel en dus ook precies hoe ze het zo goed mogelijk kunnen schoonmaken. Daar kun je dus met een gerust hard je mooie fauteuil achterlaten.

Stap voor stap een kleed reinigen

Bij Cinco gaan ze stapsgewijs te werk als ze jouw bankstel, stoel of kleed reinigen. Allereerst vindt de voorinspectie plaats. Ze controleren waar de vlekken zich bevinden, of er speciale aandachtspunten zijn en besluiten welke manier van reinigen geschikt is. Dit is namelijk allemaal afhankelijk van de staat en de eigenschappen van het tapijt. Het wordt eventueel getest op kleurechtheid, om het doorlopen van kleuren te voorkomen. Vervolgens wordt eerst de stof uit het meubel of tapijt geklopt. Daarna kan de echte reiniging beginnen. Er wordt een geschikt schoonmaakmiddel gekozen (dit kan voor elk meubel een andere zijn) en ze gaan jouw kleed reinigen op een manier die past bij het materiaal. Daarna volgt er eventueel een extra vlekbehandeling en indien gewenst het aanbrengen van een beschermlaag om het tapijt te beschermen tegen toekomstige vlekken.

De service van Cinco Tapijt- en Meubelreiniging

Er zijn genoeg bedrijven bij wie je je kleed kunt reinigen, maar bij Cinco bieden ze je een uittsekende service. Los van het feit dat ze zeer secuur te werken gaan en de manier van reinigen aanpassen aan de materialen in jouw tapijt of bank, bieden ze een hele handige ophaal- en brengservice. je hoeft dus niet zelf jouw luxe tapijt naar Cinco toe te brengen en na de reiniging wordt hij ook weer bij je thuisbezorgd. Dat is een kleed reinigen, maar dan zonder gedoe en kopzorgen! Heb jij dus vlekken in je luxe, Perzische tapijt of is hij door de jaren heen enorm stoffig geworden? Laat hem dan schoonmaken door Cinco Tapijt- en Meubelreiniging, en geniet weer van een kleed dat als nieuw voelt.