Kaasboerderij Geingenoegen is mijn favoriete winkel

Ik kom al tijden met heel veel plezier op de landwinkel van kaasboerderij Geingenoegen, tussen Driemond en Abcoude. Deze kaasboerderij heeft zulke geweldige producten. Ze werken hier met alleen maar natuurlijke producten en je proeft hier puur de natuur in alles wat je koopt.

  • Ze zijn authentiek
  • Werken ambachtelijk
  • Hebben goede producten
  • Verkopen originele cadeaus
  • En uitstekende service

We zijn bij deze kaasboerderij terecht gekomen toen we op zoek waren naar echte ambachtelijk gemaakte kaas uit de regio. We kwamen toen eigenlijk per toeval op kaasboerderij-geingenoegen.nl uit en deze kaasboerderij ligt eigenlijk helemaal niet zo ver bij ons vandaan. We vinden het erg leuk dat er een boerderij is die op deze manier producten maakt en omdat wij thuis een tijd besloten hebben om het ‘support your locals’ principe te hanteren, waarbij we proberen om zoveel mogelijk producten alleen maar te kopen van producenten en leveranciers uit onze eigen omgeving, viel deze kaasboerderij bij ons dus letterlijk met de neus in de boter. We kunnen hier voor al onze zuivelproducten terecht en het is nog waanzinnig lekker ook.

Een kaasboerderij die werkt met echte verse melk van eigen koeien

Samen met onze twee zoontjes zijn we naar de landwinkel van deze kaasboerderij gefietst. Heerlijk door de landerijen en omgeven door veel Hollandse koeien waarbij de jongens steeds probeerde te raden of dat de koeien waren waarvan de melk afkomstig was die Kaasboerderij Geingenoegen gebruikt voor de productie van hun zuivel. Van een lekkere fietstocht krijg je honger, dus toen we bij de landwinkel van de kaasboerderij waren aangekomen hadden we allemaal een stevige trek en zin in iets lekkers. Je kijkt eer meteen je ogen uit en we hebben er met veel smaak verschillende soorten kazen geprobeerd.

  • Fenegriek
  • Komijn
  • Truffel
  • Knoflook basilicum
  • Mosterd

Fantastische smakencombinaties waarvan ik niet eens wist dat mijn jongens die lekker zouden vinden. Ze vonden de één nog lekkerder dan de andere en we hebben dan ook diverse soorten kaas gekocht in de landwinkel. Ondertussen werd vol passie aan ons verteld hoe het hele proces in zijn werk ging en de jongens hingen aan de lippen van de dame die ons hielp. Het hele ambachtelijke proces van het melken van de koeien nadat er een kalfje is geboren en tot de manieren waarop melk, karnemelk, yoghurt, kwark, boter en kaas ontstaat, alles kwam voorbij en de jongen konden naar hartenlust hun vragen afvuren om nog meer te weten te komen. Het is een mooi gezicht hoe leerzaam een bezoek aan een kaasboerderij als deze kan zijn voor jongens van die leeftijd. Ik heb ondertussen heerlijk rondgeneusd om te ontdekken wat voor producten er zoal nog meer te koop zijn en mijn is toen ook verteld dat de boerderij en landwinkel zo duurzaam en groen mogelijk wil werken. We konden deze keer verpakkingsmateriaal krijgen, maar het wordt gestimuleerd om zelf bewaardoosjes en bekers mee te nemen van huis, zodat daarin de verse producten konden worden meegegeven.

Wij steunen zo’n geweldige authentieke boerderij

Dat Geingenoegen op deze manier werkt en zijn producten behandelt en aanbiedt aan zijn klanten is te proeven aan het product zelf. Kaas maakt hier echt naar kaas en de yoghurt en karnemelk die we gekocht hebben zijn ook veel lekkerder van smaak dan die uit pakken uit de supermarkt. We hebben er nu een wekelijks uitje van gemaakt om even naar de landwinkel te fietsen met een tas aan bakjes en bekers om daar onze zuivel te kopen. Het is grappig om te merken hoe we hier toch elke week weer enorm van genieten, ook bij ons aan tafel.