Kurken tassen: duurzaam, licht én sterk!

Kurken tassen: duurzaam, licht én sterk!Kurk is een 100% natuurlijk materiaal, het weegt bijna niets, kan tegen een goede regenbui en het is ook nog eens ijzersterk. Eigenlijk allemaal eigenschappen die we zoeken vooreen mooie handtas, toch? Bij Artinato zal er een wereld voor je open gaan, ze hebben van alles, van kurken tassen tot kurk wandbekleding. Nu zul je je vast afvragen: kurken tassen? Is dat wel zo mooi en efficiënt als er wordt gezegd dat het is? Lees deze tekst dan vooral even door een wie weet raak je er zo nieuwsgierig en geïnteresseerd voor dat je het gewoon wil kopen!

Wat is kurk precies en waarom kurken tassen?

Kurk is een licht, elastisch materiaal dat gemaakt is van de schors van een kurkeik. Ongeveer de helft van alle kerkproductie komt uit Portugal waar de kurk elke acht tot tien jaar van de stam wordt afgepeld. Ook is het productieproces van kurk een lang en specialistisch werk. Geduld is een schone zaak, zullen we maar zeggen als het hierom gaat.

Mensen zijn zich steeds meer bewust van het milieu en van de wereld om hen heen. Het klimaat verandert en mensen begrijpen nu meer dan ooit dat zij hierom dus ook omzet klimaat moeten denken. Ook qua model kiezen steeds meer mensen voor kleding en accessoires die van duurzame materialen gemaakt zijn. Bovendien willen steeds meer mensen niet alleen veganistisch eten, maar een compleet veganistische levensstijl hebben, in zo’n levensstijl mogen de accessoires dan ook absoluut niet van dierlijk materiaal gemaakt zijn. In zo’n veganistische levensstijl zijn kurken tassen dus de ideale vervangers voor materiaal als bijvoorbeeld leer. Omdat kurk stijver is dan leer kun je er dus hele gave dingen mee doen en het in vele vormen verwerken.

Eigenschappen van kurken tassen

  • Kurken tassen zijn erg soepel, dit omdat het materiaal kurk erg elastisch is. Je kunt er bijvoorbeeld tassen van maken die je op diverse manieren kunt omvouwen. Zo kun je bijvoorbeeld een tas op 3 manieren vouwen, zodat je steeds een ‘andere’ tas hebt!
  • Kurken tassen zijn ook nog eens waterdicht, kurk is namelijk ondoordringbaar
  • Kurk is anti-statisch
  • Kurken tassen kunnen een regenbui goed doorstaan, het materiaal kurk is namelijk vochtbestendig
  • Een niet heel relevante, maar wel handig om te weten eigenschap is ook dat het materiaal kurk bekend staat als brandvertrager

Maar goed, heel leuk en aardig die eigenschappen, zul je misschien nu wel denken, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Tassen zijn immers accessoires wat een ander meteen opvalt. Je zou bijvoorbeeld denken dat kurken tassen altijd beige van kleur zijn, maar niks is wat het lijkt. Het klopt dat de basiskleur van kurk beige is, echter kun je dit zo verven in alle kleuren dat je maar wil, van roze naar geel, van oranje naar turquoise. Of zelfs een print erop! Wat ook opvalt is dat kurken tassen eigenlijk altijd een matte gloed hebben en nooit, zoals leer bijvoorbeeld heeft, verschillende texturen kan hebben zoals suède, nubuck of glad leer. 

Neem dus gauw een kijkje op de website van Artinato.com en wie weet zitten er leuke kurken tassen voor jou tussen!