Lapland reizen

Wil jij een bijzondere reis maken? Kies dan voor naar lapland reizen! Deze noordelijke regio van Europa staat maar bij weinig mensen op het lijstje van gebieden die ze ooit nog eens willen bezoeken. Veel mensen associëren Scandinavië en Finland niet direct met vakantie. Maar dat is echt een misvatting, het is een prachtige regio om te bezoeken als je houdt van rust, ruimte, natuur en actieve vakanties! Houd je van zon, zee en strand, dan is dit niets voor jou, maar voor mensen die graag wat ruigere landschappen zien als zij op reis zijn, is naar lapland reizen echt een aanrader! Wat velen zich niet realiseren, is dat het een heel uitgestrekt gebied is, het loopt echt van Noorwegen tot Finland. Het heeft daardoor ook een grote variatie in natuur, het Noorse gedeelte is bijvoorbeeld vaak bergachtig, terwijl Zweden en Finland vlakker zijn. In het Finse deel vind je dan weer heel erg veel meren. Maar naar welk deel je ook toe gaat, je kunt er altijd heerlijk genieten van ongerepte natuur, prachtige landschappen, rust en ruimte! Want dat zijn toch de redenen waarvoor velen kiezen voor naar lapland reizen!

Voor noorderlicht naar lapland reizen

Er is nog één andere belangrijke reden waarom mensen kiezen voor het maken van lapland reizen en dat is het feit dat zij graag eens een keer het noorderlicht willen zien. Nu kun je dit natuurlijk wel op meer plekken in de wereld zien, als je geluk hebt zelfs in Nederland! Maar dan moeten de omstandigheden wel echt perfect zijn en dat komt maar eens in de zoveel jaar voor. In het noorden van Europa is de kans op het aanschouwen van de aurora borealis echter een heel stuk groter en daarom maken veel mensen lapland reizen. Zij gaan naar dit gebied omdat zij heel graag eens een keer dit bijzondere schouwspel willen zien met hun eigen ogen. Is het echt zo mooi als op de foto’s? Het is zelfs nog mooier! Niets kan immers de ervaring evenaren van zelf onder een hemel staan waar lichtgolven in allerlei kleuren doorheen schieten! Het is bijna magisch om mee te maken en iedereen die het ooit gezien heeft zal beamen dat het een zeer bijzondere ervaring is. Ook daarom is naar lapland reizen dus echt een uitstekende keus!

Wintersport

Wist je trouwens dat je ieder jaargetijde uitstekend in lapland reizen kunt? In de zomer kun je er heerlijk wandelen, bijvoorbeeld, maar in de winter heb je dan weer de mogelijkheden van het uitvoeren van verschillende winterse bezigheden. Denk dan aan:

  • het maken van husky tochten
  • skiën
  • sneeuwschoenwandelen
  • trektochten maken met de sneeuwscooter

Waar je in andere delen van Europa altijd maar af moet wachten of er wel daadwerkelijk genoeg sneeuw ligt, is dit in het noorden echt nooit een probleem! Hier kun je verschillende maanden achter elkaar genieten van een dik sneeuwdek, wat de weg opent voor heel veel winterse activiteiten. Heb jij interesse naar het maken van lapland reizen, lijkt het jou ook mooi om eens het noorderlicht te zien of om zeker te weten dat je sneeuw hebt tijdens je wintersport? Dan moet je eens een kijkje nemen op xplorethenorth.nl. Xplore the North is een reisorganisatie die zich helemaal gespecialiseerd heeft in dit gebied. Zij hebben zelf al vele malen een bezoek gebracht aan deze regio en weten daardoor als geen ander de mooiste vakanties samen te stellen voor jou! Al hun vakanties kenmerken zich door kleinschaligheid en authenticiteit. Je verblijft op de mooiste locaties en zo kun je echt het meeste halen uit de lapland reizen die je maakt!