Liefdesverdriet verwerken, waar begin je?

Liefdesverdriet verwerken is geen makkelijk proces. Liefdesverdriet verwerken begint namelijk met de aanmaak van het stresshormoon cortisol en daarnaast adrenaline. Deze twee kunnen het je behoorlijk lastig maken. Wanneer deze waardes flink toenemen, zorgt dit ervoor dat je:

  • Slecht slaapt
  • Geen trek hebt
  • Neerslachtig bent
  • Moe en futloos bent

Geen van die zaken heeft een goede impact op je lichaam en geest. Je lichaam gaat in overdrive, omdat het verbreken van een relatie ervoor zorgt dat je lichaam denkt dat het voorplantingsproces verhinderd wordt. Dit is een instinctieve reactie uit de oertijd, want vroeger was het belangrijk om je emotioneel aan je partner te binden zodat een kind een grotere kans had dat zijn beide ouders bij elkaar zouden blijven. Dit droeg er weer aan bij dat het kind een grotere kans had om te overleven. Nu is het voor een kind nog altijd beter om door twee ouders opgevoed te worden, maar de directe overlevingsdrive is er tegenwoordig wel af. Liefdesverdriet verwerken is dus om meerdere redenen absoluut niet eenvoudig te noemen.

Liefdesverdriet verwerken, kan je dat proces versnellen?

Liefdesverdriet verwerken is een proces dat voor iedereen anders is. Het ligt aan jou en aan je manier van handelen en denken of je dit kunt versnellen. Je kunt het vergelijken met een rouwproces. Je bent immers een dierbare verloren uit je leven en daarmee rouw je niet alleen om je ex maar ook om wie je zelf was samen met je ex. Dit rouwproces is iets waar je doorheen zal moeten. Wanneer je dit niet doet, dan kan je er later veel last van krijgen. De tegenhanger is echter te lang blijven steken in dit rouwproces. Liefdesverdriet verwerken is echter voor iedereen anders. Het verbreken van al het contact is zonder twijfel een aanrader wanneer je het emotioneel lastig hebt met de breuk. Natuurlijk is dit lastiger als je samen een huis of zelfs kinderen hebt, maar ook dan zijn er manieren om het contact te minimaliseren. Je moet zelf door met je leven en je ex moet dat ook. Het is niet zinnig om je bezig te houden met het leven van je ex. In het proces van liefdesverdriet verwerken zal je jezelf de tijd moeten geven om te helen. Het is niet het einde van de wereld, het is slechts het einde van een wereld die je samen geschapen hebt. Nu is het tijd om je eigen dingen weer op te pakken en weer dingen op te bouwen die je zelf graag wilt. Dingen die niet mogelijk waren toen je nog samenleefde met je ex bijvoorbeeld of dingen die je gewoon te lang uitgesteld hebt. Hoe meer je aan het werk gaat met het opbouwen van je eigen dingen, hoe sneller je over het liefdesverdriet raakt omdat je jezelf geen tijd gunt om te ‘blijven hangen’.

Tijd voor nieuwe dingen!

Je leven oppakken kan lastig zijn, maar een goed begin is om de standaard te doorbreken. Ontdek nieuwe dingen en ga nieuwe dingen doen. Wilde je ex nooit eten in dat ene restaurant, dan is dit het moment om eens te gaan testen hoe lekker het eten daar is. Natuurlijk hoeft een breuk niet altijd te betekenen dat je relatie 100% op de klippen gelopen is. Het is niet ongewoon om terug te komen bij je ex. Bij Exterug.nl (https://exterug.nl/liefdesverdriet-verwerken/) weten ze daar alles van. Edwin van Exterug.nl heeft namelijk een methode ontwikkeld waarmee je je ex terug kunt winnen. Wil je geen liefdesverdriet verwerken, dan is dit zeker een interessante optie.