Op zoek naar een goede zoekmachine specialist?

In 2013 is Afdeling Online opgericht in het mooie Brabant. Tot op het heden vormt Brabant het hart voor deze non-profit sector. Verder is Afdeling Online een Google Certified Partner. Dit bedrijf werkt vanuit Helmond maar is vaak ook in Rotterdam te vinden bij het zusterbedrijf Redkiwi. Afdeling Online is de online marketing afdeling die je zelf niet hebt, maar welke je wel kunt inzetten voor je online strategie en uitvoering. Bij al het werk dat wij samen met u verrichten, zijn wij eerst uw collega en daarna pas uw online marketeer. Wij geloven erin dat wij elkaar slimmer kunnen maken, wanneer wij kennis, resultaat en plezier combineren. Naast het zijn van een zoekmachine specialist levert Afdeling Online ook de expertises voor verschillende diensten: Google Ads, SEO (zoekmachine optimalisatie), social media marketing, analytics en e-mailmarketing.

Dirk de zoekmachine specialist

Afdeling Online heeft een eigen zoekmachine specialist van huis uit. Deze zoekmachine specialist heet Dirk. Het is de taak van Dirk om te bekijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat websites en webshops een mooie positie in de zoekmachine kunnen krijgen. Binnen de taak als ‘Zoekmachine Optimalisatie Specialist’ kunnen twee deelgebieden onderscheiden worden: SEO en SEA. SEO staat voor het organische, niet-betaalde verkeer dat plaatsvindt binnen de zoekmachine. SEA gaat juist over betaalde advertenties. Beide gebieden zijn totaal verschillend en hebben hun eigen regels van wat wel en wat niet is toegestaan. Het is dan ook de kunst om deze gebieden zo goed mogelijk te verenigen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw website? Neem dan een kijkje op de website van Afdeling Online of Dirk als zoekmachine specialist jou verder kan helpen! Het is ook mogelijk om persoonlijk kennis te maken met Dirk de zoekmachine specialist. Hij geeft regelmatig workshops waarbij kennis wordt gecombineerd met plezier. Het liefst maakt Dirk voor u een workshop op maat, want het is enorm interessant om te zien wat specifiek jouw concurrenten doen, en wat we van hen kunnen leren. In deze workshop wordt alles verteld over wat SEO en SEA is, de huidige trends en waar de kansen liggen voor jouw bedrijf. Verder leggen wij uit hoe jij aan de slag kan gaan met SEO of SEA. 

Stappen met betrekking tot zoekmachine optimalisatie

Nog steeds enthousiast over het vakgebied van een zoekmachine specialist als Dirk? Hieronder leest u een aantal zaken waarmee de zoekmachine specialist aan de slag gaat:

  • Plan van Aanpak. Nog voor we aan de slag gaan met SEO of SEA, worden eerst alle kansen in kaart gebracht. Hieruit wordt de beste strategie bepaald om de positie in een zoekmachine te kunnen verbeteren. Zowel voor SEA als SEO. Onsite en Offsite. 
  • Zoekwoorden Onderzoek. Als tweede stap verricht de zoekmachine specialist een uitgebreid Zoekwoorden Onderzoek. Hierbij wordt samen met u, de klant, bepaald welke zoekgebieden de focus krijgen in de SEO/SEA.
  • Inrichten campagnes. Op het moment dat we gaan adverteren in Google wordt het account opgezet of richten we deze opnieuw in. Wanneer we ook voor SEO gaan, wordt bepaald op welke zoekwoorden we ons gaan focussen. 
  • Optimalisatie. Continu├»teit is super belangrijk, waardoor we wekelijks landingspagina’s maken met goed SEO-teksten.
  • Maandelijks rapporteren. Elke maand worden de cijfers van de vorige maand gerapporteerd en wordt gekeken of de gestelde doelen behaald zijn.