Op zoek naar een kinderkapsalon in Amsterdam

Een paar weken geleden ben ik met mijn gezin in Amsterdam komen wonen en dan ga je natuurlijk op zoek naar alle nieuwe faciliteiten in de buurt. Je moet opnieuw ontdekken waar alles zit. Van de beste supermarkt tot de apotheek, van een nieuwe huisarts tot aan een nieuwe kapper voor jezelf en voor je kinderen. Met name dat laatste is iets waar ik naarstig naar op zoek was, omdat mijn kinderen niet de makkelijkste zijn in de kappersstoel. Ik heb het zoeken van een kinderkapsalon in Amsterdam dan ook even uitgesteld, tot ik op de school van de oudste door een moeder werd gewezen op www.wendys-kinderkapsalon.nl. Wendy’s Kinder Kapsalon is gevestigd in Amsterdam Zuid en dat is waar mijn gezin ook is komen te wonen. Het was dus een hele verademing om te ontdekken dat er een kinderkapsalon in Amsterdam bij mij in de buurt gevestigd is.

Een kinderkapsalon in Amsterdam die mijn kinderen leuk vinden

De eerste keer dat ik een afspraak bij deze kinderkapsalon in Amsterdam maakte was ik wel een beetje nerveus. Ik ken mijn kinderen, het zijn absoluut schatjes, maar als ze naar de kapper moeten veranderen ze soms in kleine monstertjes. Nu ben ik nog nooit met ze naar een kinderkapsalon geweest en deze kinderkapsalon in Amsterdam is dus voor hen de eerste kapsalon waar ze kunnen spelen. Ik had op de website al ontdekt dat de kinderen hier ook terecht kunnen voor:

  • Verjaardagsfeestjes
  • Om te spelen
  • Om te knutselen

Dit is dus niet alleen een kinderkapsalon in Amsterdam, maar het is een waar kinderparadijsje en dit moet een hele andere ervaring zijn voor de kinderen. Ik was dus niet alleen wat nerveus, maar stiekem ook razend nieuwsgierig naar de reactie van de kinderen. Ik heb ze daarom in de bakfiets naar deze kinderkapsalon in Amsterdam gebracht en ik had de kinderen niet verteld wat we gingen doen. Het moest een verrassing blijven dat ze naar de kapper gingen en doordat ik een beetje mysterieus deed, begonnen zij natuurlijk onderweg proberen te raden wat ze gingen doen. Toen de oudste vroeg of we naar de tandarts gingen, zat de vrees er opeens bij de kinderen in. Eenmaal bij de kinderkapsalon in Amsterdam aangekomen was de opluchting van de gezichtjes af te lezen en leken ze zelfs heel erg geïnteresseerd te zijn in deze nieuwe plek. De kinderen klommen zelf al uit de bakfiets, terwijl ik aan het parkeren was en stoven naar binnen. Nadat ik de fiets op slot had gezet ben ik achter ze aangelopen en de kinderen wisten mij al voor te stellen aan Wendy, die ik al herkende van de foto van haar website. Na kennis gemaakt te hebben, zijn de kinderen begonnen met spelen. Er waren nog een paar andere kinderen die al net geknipt waren en die zagen er allemaal netjes gekapt uit. Ik heb Wendy toen haar gang laten gaan. Ik was wel benieuwd hoe zij de worsteling naar de kappersstoel zou aanpakken.

Alsof ze elke dag naar de kapper gaan

Juist dat wat ik niet had verwacht gebeurde. De kinderen gingen één voor één in de kappersstoel zitten en begonnen honderduit te kletsen met Wendy, terwijl zij hun haar knipte. De kinderen vertelden over hun verhuizing en Wendy luisterde aandachtig, terwijl ze ook aan de kinderen vroeg wat zij met hun haar wilde doen. Ik stond er echt van versteld met hoeveel talent en flair Wendy met de kinderen omging. Dit had ik echt niet verwacht bij een kinderkapsalon in Amsterdam. De kinderen willen nu zelfs vaker naar de kapper dan nodig is. Onvoorstelbaar vind ik het.