Opzoek naar een geschikte balenpers? Afvalperscontainer.nl is uw specialist!

Balenpersen zijn er in verschillende maten en ook voor folie en karton verkrijgbaar. Van al die lege dozen of stukken folie, maakt u eenvoudig met de balenpers kleinere pakketjes. Deze kunt u vervolgens weer gemakkelijk laten recyclen of verwerken. Een balenpers neemt tevens veel minder ruimte in beslag dan een grote container. Daarbij kunt u in het kleine pakketje veel meer opslaan dan u in een container zou kunnen. Bespaar ook ruimte en afvalkosten en kies voor een balenpers bij afvalperscontainer.nl: afvalperscontainer.nl

De ideale grootte balenpers voor uw bedrijf

Elk bedrijf krijgt te maken met afval. Vaak gaat het om inpakfolie, plastic of karton/papier. Omdat geen enkel bedrijf hetzelfde is, hebben wij diverse groottes balenpersen beschikbaar in ons assortiment. Wij adviseren u graag over de juiste vol automatische pers voor uw bedrijf, zodat ook u op een efficiĆ«nte wijze bulkmaterialen kunt verwerken. Niet elk bedrijfslocatie beschikt over een krachtstroom aanvoer, daarom hebben wij tevens speciaal kleinere varianten balenpersen die geen krachtstroom nodig hebben. Afhankelijk van de grootte van de pers, kunt u maar liefst tussen de 40 tot 500 kilo karton afvoeren als geperste baal. Balen folie kunnen tussen de 50 en 550 kilo wegen. De afvalpers dient daarbij wel altijd overdekt en droog te staan, waarbij een afdakje al voldoende is. Een balenpers zorgt naast meer ruimte ook voor een veilige werkomgeving. Folie of karton kan gelijk in de vulmond van de pers worden gedaan, zodat het niet op de vloer blijft liggen. Minder kans om te struikelen en het houd de werkvloer overzichtelijk. Daarnaast is een balenpers eenvoudig te bedienen. Omdat wij uw veiligheid zeer belangrijk vinden, komen wij uw pers jaarlijks controleren en krijgt het een onderhoudsbeurt. Zo bent u zeker van een goedwerkende en veilige balenpers!

Besparen op uw afvalkosten? Gebruik een balenpers!

Door het afval zeer klein te persen, zit uw container niet telkens vol. Dit scheelt weer enorm in de afvalkosten! Veelal is het ook ideaal om de geperste pakketjes te recyclen en kunt u op speciale inleverplekken, voordelig uw afval laten verwerken. Een balenpers is ideaal in gebruik. U hoeft karton bijvoorbeeld niet eerst plat te maken, het persgedeelte is namelijk erg breed van de machine. Gooi het karton simpelweg in de bak van de pers (ook wel vulmond genoemd) en de pers, zorgt ervoor dat het een baal wordt. Zit de pers helemaal vol? Dan gaat er automatisch een lampje knipperen, zodat de pers niet overbelast kan worden. De bediening is daarbij eenvoudig en veilig ingedeeld, zodat u zichzelf niet kunt bezeren tijdens het persen. Aan het geluid is ook gedacht, want de pers is zeer stil en ideaal te gebruiken in uw werkomgeving. Als de pers vol zit, komt het als een samengeperste baal weer uit de balenpers. Het wordt bij elkaar gehouden door een sterke band, zodat het ook een stevig pakketje blijft, die u makkelijk op pellets kunt opslaan. 

Voordelen gebruik van een balenpers:

  • Ruimte besparend
  • Gemakkelijk aan te sluiten
  • Capaciteit tussen de 40 en 500 kg
  • Afvalkosten besparend
  • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk te bedienen
  • Grote vulopening 
  • Duurzaam door lange levensduur 
  • Geluidsarm 

Wilt u graag ook een balenpers op uw werkvloer of bent u benieuwd naar meer informatie en vrijblijvend advies? Bekijkt u dan onze website en vraag onze collega’s om een passende balenpers voor uw bedrijf: afvalperscontainer Opgeruimd staat netjes.