Set up Dutch BV

Voor bedrijven uit het buitenland is een bedrijf starten in Nederland een aantrekkelijke optie. Veel pakken dit in werkelijkheid aan en zoeken een manier om dit te beginnen. Daarvoor zijn veel organisaties beschikbaar die internationale ondernemers helpen bij de set up Dutch BV. De term BV is een afkorting van een Besloten Vennootschap. Het is een van de meest voorkomende bedrijfsvormen in Nederland naast de Naamloze Vennootschap (NV), een vennootschap onder firma of eenmanszaak. De BV komt overeen met de Engelse Ltd. of de Duitse UG company. Wanneer u als buitenlandse organisatie een vestiging wilt beginnen in Nederland, dan moet u wel op de hoogte zijn voor de eisen voor een set up Dutch BV. Hierbij kan het bedrijf Intercompany Solutions helpen. Al meerdere internationale bedrijven vragen hun expertise voor het opstarten van buitenlandse ondernemingen in Nederland. Zij kunnen zelfs vanaf het begin van de aanvraag de administratie regelen. Hiervoor is het niet eens nodig dat u als ondernemer naar Nederland gaat. Voor sommige ondernemingen is al het papierwerk remote te regelen. Dat hangt wel helemaal van uw type organisatie af, maar Intercompany Solutions zal dat voor uw set up Dutch BV aangeven of dat wel of niet voor u mogelijk is.

De eisen voor de set up Dutch BV

Voor u als ondernemer uit een ander land is het een behoorlijk werk uit te zoeken hoe u een set up Dutch BV moet aanpakken. Hoewel het ook weer veel energie en enthousiasme kan geven, kost het wel veel tijd. Tijd die een ondernemer beter anders kan besteden. Vraag daarom Intercompany Solutions om raad en hulp voor het opzetten van een Nederlandse vestiging. Allereerst kunnen zij met u de vereisten voor de set up Dutch BV doornemen. Zo wordt bepaald of uw bedrijf werkelijk in aanmerking gaat komen en voldoet aan de volgende kenmerken:

  • Een minimaal gedeeld kapitaal van €1,-.
  • De aandeelhouder is verantwoordelijk voor het deel dat betaald is voor het aandeel.
  • De aandeelhouders zijn geregistreerd in het Nederlandse bedrijven register.
  • Het uitgeven of herverdelen van de aandelen vereist de toestemming van de aandeelhouders.
  • Een buitenlands bedrijf, een lokaal bedrijf of een natuurlijk persoon kan een aandeelhouder of directeur zijn van de BV.

Andere vereisten voor een set up Dutch BV staan ook vermeld op de website intercompanysolutions.com. Hier staat een uitgebreide uitleg. Lees dit ook door, zodat u zelf ook kunt inschatten of de organisatie aan de vereisen voldoet. Indien dat niet het geval is, is een gesprek met Intercompany Solutions nog steeds mogelijk. Zij kunnen dan kijken welke stappen nodig zijn om toch tot een set up Dutch BV te komen.

Wat gaat Intercompany Solutions doen?

Een van de meest vanzelfsprekende vereisten is toch wel het adres van de BV. In geval van een set up Dutch BV is dat een verplichting. Heeft u nog geen Nederlands adres, dan kan Intercompany Solutions daarmee beginnen nadat geconcludeerd is dat een BV op te richten is. Een consultant gaat voor u op zoek naar een adres in Nederland. Hierbij heeft u baat bij de kennis van de consultant over Nederland. Zij weten de geschikte locatie te vinden die ook nog gunstig bijdraagt aan uw bedrijfsvoering. Is het adres voor de set up Dutch BV eenmaal vastgesteld, dan kunnen de documenten opgesteld worden. Hiervoor is de vermelding van een adres namelijk ook vaak nodig. Om de documenten officieel te maken neemt Intercompany Solutions contact op met een notaris die de documenten juridisch door kan nemen en opstellen. Met de kennis van Intercompany Solutions vindt andere professionals die kunnen bijdragen aan uw eigen set up Dutch BV. Lees meer…