Spelen jouw kinderen in de zandbak?

De meeste kinderen vinden het heerlijk om in de zandbak te spelen en dat is ook niet verwonderlijk, de mogelijkheden zijn met zand immers eindeloos! Het is dan ook niet vreemd dat je bij heel veel kinderdagverblijven, scholen en peuterspeelzalen mogelijkheden aantreft om met zand te spelen. Ook bij huis is een zandbak zeker een goed idee. Zo geef je jouw zoon of dochter de kans om ook thuis heerlijk creatief te zijn en lekker buiten te spelen. Kids kunnen zich vele uren vermaken op deze manier, helemaal als ze leuk speelgoed, schepjes en vormpjes hebben om zich creatief uit te kunnen leven.

Zandbak kopen

Als volwassene heb je natuurlijk nog geen zandbak bij huis, het idee om dat te kopen komt pas op als je peuters in huis hebt rondlopen. Dan denk je er weer aan hoeveel plezier jij vroeger zelf hebt gehad met spelen in het zand en dit gun jij je kids natuurlijk ook. Maar hoe realiseer je dit nu? Bij Het Speelgoedpaleis kun je verschillende soorten bakken hiervoor kopen. Zo blijft het zand zoveel mogelijk op één plaats en belandt het niet overal in de tuin. Zorg er zeker voor dat je ook een kleed aanschaft om de zandbak mee af te dichten, anders heb je binnen de kortste keren uitwerpselen van bijvoorbeeld katten er in zitten. Dat is niet alleen erg onsmakelijk, maar ook ongezond. Heb jij bij jullie woning geen tuin? Dan is het plaatsen van een dergelijke bak natuurlijk geen optie, daar heb je op het balkon waarschijnlijk geen ruimte voor. Dat betekent echter niet dat jouw kinderen niet met zand kunnen spelen, je kunt in plaats van een zandbak namelijk ook kiezen voor een zand- en watertafel. Deze is kleiner van formaat en past daardoor goed op een balkon of in een kleinere woning. Zo kun jij jouw kind toch veel zandplezier bieden!

Speelgoed

Met alleen zandbak ben je er natuurlijk nog niet, je kinderen willen daarbij ook graag speelgoed hebben. Ook daarvoor ben je bij Het Speelgoedpaleis aan het juiste adres. Schepjes zijn natuurlijk sowieso noodzakelijk om te hebben, daarmee kan er heerlijk gegraven worden. Maar er is nog zoveel meer wat het spelen met zand nog zoveel leuker maakt. Denk aan:

  • emmers
  • harkjes
  • zandvormen
  • graafmachines
  • zandtrechters

En dit zijn slechts een paar voorbeelden van de verschillende soorten speelgoed die je kunt gebruiken in combinatie met zand. Ze zijn natuurlijk niet alleen maar leuk om in de zandbak te gebruiken, ze zijn ook ideaal voor een dagje op het strand. De kinderen kunnen dan kastelen bouwen, grachten graven, en nog zo veel meer. Met zandvormen in de vorm van letters kunnen ze teksten bij hun bouwwerken schrijven en met harkjes kunnen ze het gebied rondom hun bouwwerk weer mooi vlak maken. De mogelijkheden zijn dus enorm en met een beetje creatief kunnen er steeds weer nieuwe bouwwerken en speelvormen bedacht worden. Wil jij voor jouw kinderen een mooie zandbak kopen? Zoek je een zand- en watertafel of heb je juist zandbakspeelgoed of strandspeelgoed nodig? Je vindt het allemaal bij Het Speelgoedpaleis!