Toneelacademie

Aangenomen worden op een echte toneelacademie? Dit kan best lastig zijn. Er zijn zoveel mensen die wel acteur zouden willen worden, maar er zijn maar weinigen die dit echt lukt. Zelfs als jij uiteindelijk succesvol je HBO toneelopleiding afgerond hebt, wil dit nog niet zeggen dat je echt door zult breken. Om te slagen in deze wereld, heb je niet alleen het nodige talent nodig, maar moet je ook beschikken over een portie doorzettingsvermogen. Soms wordt er gedacht dat de echt getalenteerden er weinig voor hoeven te doen, dat die vanzelf wel op de toneelacademie terechtkomen. Maar dat is echt een misvatting, een talent is nog maar een ruwe steen, deze moet echt gepolijst worden om goed tot zijn recht te komen. Met andere woorden, je kunt dan wel heel veel aanleg hebben, als je hier niet verder aan werkt, dan zal het er nooit helemaal echt uit komen. Je moet dus aan de slag, je moet zorgen dat jij de talenten die je bij je geboorte hebt meegekregen tot bloei laat komen en ontwikkelt tot ze hun volledige potentie bereikt hebben. Daarom heb je dus ook doorzettingsvermogen nodig om op de toneelacademie terecht te komen!

Toneelacademie vergt voorbereiding

Je zult je dus goed voor moeten bereiden als jij naar een professionele toneelacademie wilt. Er zijn er maar vier van in Nederland, dus je zult echt je best moeten doen. Je wordt niet zomaar aangenomen op basis van je inschrijving, maar je moet in een auditie laten zien wat jij kunt. Om je hier op voor te bereiden, kun je verschillende stappen ondernemen:

  • lid worden van je plaatselijke toneelvereniging
  • meedoen met zoveel mogelijk producties
  • lessen volgen bij Vooropleiding Theater Nederland

Je begint natuurlijk bij het begin, heb jij al jong het idee dat je later naar de toneelacademie wilt, sluit je dan aan bij een toneelvereniging bij jou in de buurt of volg lessen. Dit geeft jou de kans om te leren met andere acteurs samen te werken aan een stuk en om aan je interactie te werken. Ben je eenmaal hierbij aangesloten, doe dan mee aan zoveel mogelijk producties. Niet alleen van je vereniging zelf, maar probeer ook andere mogelijkheden te vinden, zoals een toneelstuk op school. Hoe vaker je op het toneel staat, hoe beter het is. Je krijgt hiermee immers ervaring met spelen voor publiek en je bewegen over een toneelvloer. De laatste stap op weg naar de toneelacademie is het volgen van lessen bij Vooropleiding Theater Nederland.

Uitstekende voorbereiding

Deze laatste stap is echt erg belangrijk in jouw voorbereiding op de toneelacademie. De lessen die je hier kunt volgen zijn erg intens en de lat ligt hoog, om zo het beste uit jou naar boven te halen. Dit is nodig, want tijdens de audities zul je veel concurrentie hebben. Wil je toegelaten worden, dan moet je dus echt je beste beentje voor zetten. Waarom nu juist hier de voorbereiding voor de toneelacademie doen? Omdat je hier uitstekende docenten krijgt. Zoals je op ToneelhuisAmsterdam kunt lezen, zijn alle docenten zelf professioneel regisseur of acteur. Dat betekent dat zij het klappen van de zweep kennen, zij weten hoe het wereldje in elkaar zit. Zij kunnen jou dus niet alleen helpen om je talent zo goed mogelijk te ontwikkelen in de tijd die je daarvoor hebt, maar ook om je voor te bereiden op wat je te wachten staat. Het is een wereldje dat niet voor iedereen geschikt is en zij zien snel genoeg of jij het in je hebt om het te maken of niet. Wil jij je goed voorbereiden op je auditie voor de toneelacademie, volg dan dus zeker hier lessen!