Vca diploma

Een van de aanwijzingen voor een vakkundige aannemer is het bezit van een vca diploma. Dit certificaat geeft aan dat de aannemer genoeg verstand heeft van het bouwen en verbouwen waarbij de veiligheid van de gebruikers wordt gegarandeerd. In de loop van de jaren is dit steeds belangrijker geworden. Steeds meer is veiligheid een belangrijk item geworden op de werkvloer voor zowel de gebruikers als de aannemers zelf. Om dit goed te waarborgen is het vca diploma ingezet. VCA staat voor Veiligheid Checklist Aannemers. Aan de hand van deze lijst kan nagegaan worden of de werkzaamheden en omgeving voldoen aan de verplichte veiligheidsmaatregelen. Wanneer een klant ziet dat deze certificaten zijn behaald, dan geeft dat meteen een goede indruk over de kennis en deskundigheid van de aannemer. Daarom is het van groot belang om zoveel mogelijk medewerkers deze opleiding te laten volgen. Naast dat het u een certificatie oplevert, doen uw medewerkers ook veel kennis op tijdens deze opleiding. Verder blijven ze altijd op de hoogte van de huidige veiligheidsregels en de maatregelen die daarvoor toegepast moeten worden. Door de continue trainingen voor het behoud van het vca diploma, laat u zien dat veiligheid voor u net zo goed hoog staat en uw organisatie daar bewust mee omgaat.

De inschrijving voor een vca diploma

Bij de VGMBox zijn volop cursussen beschikbaar die geschikt zijn om een vca diploma te halen. Via de website van vca-cursus vindt u diverse opleidingen voor dit diploma. De een gaat nog verder in de stof in dan de andere. Zo zijn ze klassikaal te volgen via een individuele aanmelding. Mocht u meerdere medewerkers hebben die u wilt aanmelden, dan is een Incompany training te boeken. Deze kan zowel op een andere locatie gegeven worden, maar ook op uw kantoor zelf. Mocht uw bedrijf beschikken over geschikte opleidingsruimten, dan is het fijner voor uw medewerkers als daar ook de training gegeven kan worden. Mogelijk dat dit ze nog meer motiveert om een vca diploma te halen. Als het voor een medewerker erg moeilijk wordt om naar een cursus toe te gaan, dan biedt VGMBox ook een online cursus aan. Hier worden dan diverse filmfragmenten getoond in combinatie met een aantal oefenvragen. Het examen moet wel op een andere locatie afgenomen worden. De voorbereiding daarentegen kan gewoon in de eigen tijd op een willekeurige plek gedaan worden. Indien de medewerkers wel een klassikale les willen volgen voor een vca diploma, dan kunnen ze deze bijwonen op een van de VCA locaties:

  • Alkmaar
  • Apeldoorn
  • Den Haag
  • Eindhoven
  • Zwolle

Goed voorbereid op de werkvloer

Het is nog niet verplicht om de medewerkers te trainen voor een vca diploma. Wel staat dit goed voor uw onderneming en onderscheid u zich hiermee weer van andere concurrenten. Voor opdrachtgevers kan het essentieel punt zijn als u medewerkers heeft die goed op de hoogte zijn van de VCA. Mocht het op lange termijn toch verplicht worden, dan is uw organisatie in ieder geval goed voorbereid. U hoeft niet meteen al uw medewerkers binnen korte tijd aan een training deel te laten nemen. Regel de trainingen via VGMBox. Het gaat hier gepaard met vele voordelen en voor een aantrekkelijke prijs worden de deelnemers ingelicht over de laatste veiligheidseisen en mogen zij een examen afnemen. Binnen korte tijd kan een vca diploma behaald worden. De plek of tijd kan geen storende factor zijn. Door alle uiteenlopende mogelijkheden, kan een cursus altijd gevolgd worden en kunnen medewerkers op iedere tijd en plaats zich voorbereiden op dit belangrijke examen. Boek een gepaste cursus via vca-cursus.com om de gewenste certificaten binnen te halen.