Veelgemaakte fouten bij letselschade claimen

Veelgemaakte fouten bij letselschade claimenVeel mensen die gewond zijn geraakt bij een auto-ongeluk gebruiken het advocatenkantoor dat hen door hun verzekeringsmaatschappij is toegewezen, zonder zich af te vragen of dit advocatenkantoor eigenlijk wel goed is. Letselschade claimen is enorm belangrijk. Je kunt dus beter een advocaat nemen met kennis van zaken. Iemand die zich al jaren heeft gespecialiseerd in letselschade claimen. Een nieuweling mag nog een brilliant advocaat in wording zijn, vertrouw hem of haar enkel je zaak toe als hij of zij wordt bijgestaan door een advocaat met ervaring. Bij TOP Letselschade kun je gratis advies verkrijgen in letselschade claimen. Bovendien werken ze niet samen met een verzekering en sta jij als slachtoffer centraal. Meer informatie over hun diensten vind je op de pagina topletselschade.nl. 

Letselschade claimen met bewijsmateriaal

OK, dus je hebt een ongeluk gehad, het eerste wat je moet doen nadat je voor jezelf hebt gezorgd en indien mogelijk, is bewijs verzamelen. Dit is iets wat slachtoffers van een ongeval vaak vergeten te doen. Zie de plaats van het ongeluk als een moordscène. Bewaar bewijsmateriaal. Vandaag hebben we bijna allemaal een mobiele telefoon met een camera. Als je een ongeval hebt, maak dan een groot aantal foto’s en video’s. Schrijf alles op. Spreek met elke getuige die daar terplaatse is, want getuigen zijn vaak terughoudend om je een paar maanden later te helpen. Noteer in detail hoe het ongeval is gebeurd! Welke struiken en bomen hebben je zicht verdoezeld? Was de straatverlichting aan? Uit welke richting kwam de zon? Als je een auto-ongeluk hebt gehad, maak dan foto’s van de posities van de auto’s als je kunt. Wees vooral forensisch in het verzamelen van bewijs. Als eiser moet je immers kunnen bewijzen dat de nalatigheid of onoplettendheid van iemand anders je ongeluk heeft veroorzaakt. Misschien kies je ervoor om geen letselschade te claimen, maar als je verandert van gedacht en geen bewijs hebt verzameld, dan kun je elke aanspraak op letselschade claimen veel moeilijker maken. Let ook op bij het afhandelen van letselschade claimen zonder medisch bewijs te verkrijgen. Verzekeraars reageren soms op een claim door onmiddellijk een bedrag aan schadevergoeding te bieden. Een advocaat zal het bijna onmogelijk vinden om je claim te waarderen zonder medisch bewijs, tenzij je binnen een paar weken volledig hersteld bent. Af en toe is het misschien de moeite waard om zo’n aanbod van de verzekering te accepteren, maar elk aanbod zou sceptisch benadert moeten worden. Vaak proberen verzekeringsmaatschappijen een claim direct met je af te handelen door je te laten geloven dat advocaten het ingewikkeld maken en dat je een betere afhandeling krijgt zonder al die juridische kosten. Dit is uiteraard onzin.

Je claim te snel afhandelen.

Het beste advies in letselschade claimen, is je zaak pas afronden als je een volledig fysiek en psychologisch herstel hebt gemaakt. Natuurlijk zijn sommige verwondingen permanent, maar als dit het geval is, zorg er dan voor dat het medische bewijs definitief is. Waarom kan het te vroeg afhandelen een probleem worden? Nou, bijvoorbeeld, een medisch expert zegt dat je waarschijnlijk binnen een jaar een volledig herstel zult doen, en jij vereffent je claim voordat dat jaar voorbij is. Op dat moment ben je nog steeds gewond en je verwondingen kunnen moeilijker genezen dan de voorspelling van de expert. Als je na dat jaar nog steeds lijdt onder het ongeval, dan is de kans groot dat je je letselclaim hebt afgehandeld voor minder dan het waard is. Andere dingen die je moet vermijden:

  • Niet bijhouden van financiële verliezen.
  • Je advocaat niet vertellen over de mentale/ psychologische kant van een opgelopen blessure.
  • Ervan uitgaan dat letselschade claimen gemakkelijk zal zijn.