Voorlopig koopcontract opstellen?

Bij Rocketlawyer helpen wij u graag bij het opstellen van een voorlopig koopcontract. Als specialisten op het gebied van juridische zaken helpen wij u graag met het advies geven over bepaalde situaties. Onze missie is juridische diensten die gemakkelijk en goedkoop aan te bieden zijn creĆ«ren en zo de bevolking helpen met het verlenen van diensten in het juridisch gebied. Wij hebben een dienst ontwikkeld waar inmiddels 20 miljoen mensen op vertrouwen. Elke dag proberen wij het beste te bereiken voor onze klanten, voor zowel het opstellen van een voorlopig koopcontract als andere zaken op het juridisch gebied, zodat u kan richten op het gene dat echt belangrijk is. 

Wat is een voorlopig koopcontract?

Waarschijnlijk vraagt u uzelf af wat een voorlopig koopcontract inhoud, en waarom u er een zou moeten afsluiten. Als je een huis, appartement of bedrijfsruimte verkoopt ben je vaak verplicht de koop schriftelijk vast te leggen. Met zo’n voorlopig koopcontract heb je geen makelaar nodig en kan je zelf alle noodzakelijke zaken en bepalingen opnemen zoals ontbindende voorwaarden. Met deze overeenkomst leg je alle belangrijke afspraken vast. 

Maar wat staat er precies in een voorlopig koopcontract? In het contract dat wij als voorbeeld aanbieden staat:

  • Beschrijving van ontroerend goed
  • Koopsom
  • Mogelijkheid tot bedenktijd
  • Datum van eigendomsoverdracht
  • Bankgarantie of waarborgsom
  • Ontbindende voorwaarden

Zo kan u uw koopovereenkomst tussen koper en verkoper van bijvoorbeeld een woning, appartement of bedrijfsruimte makkelijk vastleggen. Gebruik onze koopovereenkomst om snel en makkelijk je eigen koopcontract op maat te maken. Bekijk ook ons voorlopig koopcontract voorbeeld als u inspiratie nodig heeft voordat u zelf aan de slag gaat. 

Als je een ontroerend goed verkoopt, ben je verplicht de gemaakte afspraken schriftelijk vast te leggen in een voorlopig koopcontract. Een mondelinge overeenkomst is dus niet geldig. Bovendien gebruiken notarissen het voorlopig contract om de akte van levering op te maken en vraagt de bank om het contract voor de hypotheek van de koper. Het huis wordt pas eigendom van de koper als de leveringsakte door de notaris is ondertekend en is ingeschreven in het Kadaster. 

Over onze website

Rocketlawyer is gespecialiseerd op het gebied van juridische zaken. Wij helpen u graag met bijvoorbeeld een voorlopig koopcontract opstellen, maar ook andere zaken. Als u vragen heeft over hoe u bijvoorbeeld zo’n contract moet opstellen, staan er vaak gestelde vragen op onze website, en er is een grote kans dat uw vraag er tussen staat. Zo niet, helpen onze specialisten graag met het beantwoorden van uw vraag zodra u contact opneemt. 

Bij Rocketlawyer helpen wij u graag met uw juridische zaken. Zo bieden wij eindelijk juridische hulp aan voor een prijs die u kan veroorloven. Onze wetgeving is er om ons te beschermen, maar is vaak moeilijk te begrijpen. Daarom kan u via onze website makkelijk een advocaat inschakelen die u helpt met problemen op juridisch gebied, zoals bijvoorbeeld een voorlopig koopcontract opstellen. Dus, als u eventuele vragen heeft over uw zaak of over uw voorlopig koopcontract helpen wij bij Rocketlawyer u graag om de beste oplossing voor u te verzinnen, of eventueel goede advies te geven over uw situatie. 

Lees meer…