Wil jij je huis verkopen?

Je huis verkopen is een stap die je niet zomaar zet. Er kunnen verschillende redenen zijn om hiervoor te kiezen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat jij ergens anders een woning te koop hebt zien staan waar jij altijd van gedroomd hebt en je wilt die woning gaan kopen. Maar het kan ook zo zijn dat jouw kinderen het huis uit zijn gegaan en dat je graag kleiner wilt gaan wonen. Of je moet verhuizen omdat je een andere baan gevonden hebt. Er zijn dus heel veel verschillende redenen waarom je kunt kiezen voor je huis verkopen.

Proces met vele stappen

Wat de reden ook is, feit is dat je bij een besluit te verkoop een proces in gaat waarbij vele stappen gezet moeten worden. Waarschijnlijk denk je dan meteen aan het plaatsen van je huis op verkoopsites, maar voordat je dit kunt doen moet er al heel veel geregeld worden. Wil jij je huis verkopen, dan is het eerste wat je moet doen een makelaar zoeken. Heb je een makelaarskantoor gevonden waar jij je goed bij voelt, dan volgen er nog andere stappen. Denk aan waardebepaling, het stijlen van je woning en het maken of laten maken van geschikte foto’s voor de advertenties. Dan is het wachten op reacties van ge├»nteresseerden. Deze moeten vervolgens rondgeleid worden en is er interesse, dan moeten er onderhandelingen plaatsvinden over de prijs. Als je denkt aan je huis verkopen, dan denk je vaak meteen aan de daadwerkelijke verkoop en aan de verhuizing, maar er gaan dus nog vele stappen aan vooraf. Alleen het vinden van het juiste makelaarskantoor kan al een heel proces zijn. Het is dus goed om je te realiseren dat er veel bij komt kijken en dat het hele proces best lang kan duren. Maar laat dit je er niet van weerhouden! Een goede makelaar kan jou uitstekend helpen bij het proces van jouw huis verkopen.

Huis verkopen door makelaar

Als jij je huis verkopen wilt, dan kun je dit natuurlijk zelf proberen te regelen, er is geen wet die jou dit verbiedt. Maar het is vaak veel effici├źnter om hiervoor een makelaar in de arm te nemen. De vraag is dan natuurlijk nog wel: welk makelaarskantoor kies jij? Er zitten bij jou in de buurt waarschijnlijk verschillende specialisten op dit gebied. Het is raadzaam om eerst wat onderzoek te doen, voordat je met iemand in zee gaat. Waar moet je op letten? Je kunt letten op punten als:

  • wat voor soort tarief hanteren ze, een vast tarief of een percentage van de koopsom?
  • hoe bepalen ze de waarde van jouw woning en hoe hoog waarderen zij deze?
  • wat voor verkoopstrategie hanteren ze?

Wil jij je huis verkopen, dan is het altijd raadzaam om offertes van meerdere makelaars op te vragen om ze zo met elkaar te kunnen vergelijken op bovenstaande punten. Daarnaast is het natuurlijk ook nog van belang dat je een goed gevoel bij het makelaarskantoor hebt. Er zal veel contact zijn, dus het is dan wel fijn als je goed met elkaar overweg kunt. Wil jij je huis verkopen en offertes opvragen van makelaars? Dan kun je dit eenvoudig regelen via Makelaar Kosten.