Zelf sieraden maken

Zelf sieraden makenIk heb, vind ik zelf, een heel leuke hobby, namelijk zelf sieraden maken! Ik vind het altijd leuk om een sieraad te dragen en ik vind het ook erg leuk om dit weg te geven als cadeautje aan anderen. Een outfit maak je immers echt helemaal af met een mooie ketting, een bijzonder paar oorbellen of een leuke armband. En daar komt nog eens bij dat je dan ook iets bijzonders hebt, ook dat vind ik leuk aan zelf sieraden maken. Als je ze in de winkel koopt, dan kom je in de goedkopere categorie toch al snel terecht in artikelen die niet echt origineel te noemen zijn, ze zijn een beetje dertien in een dozijn. Bovendien, shop je bij grote winkelketens, dan is de kans groot dat je andere mensen tegenkomt die precies hetzelfde sieraad dragen als jij en dat is natuurlijk jammer. Uiteraard zijn er wel juwelen te krijgen die origineel en uniek zijn, maar daar betaal je dan vaak ook een lieve duit voor. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar zo heel erg groot is mijn budget nu ook weer niet. Dus toen ik op zoek was naar iets leuks om te doen, naar een nieuwe hobby, toen dacht ik: waarom ga ik niet zelf sieraden maken? Dan kan ik ze zo maken als ik zelf mooi vind en ik weet zeker dat ze uniek zijn!

Benodigdheden voor zelf sieraden maken

Als je aan de slag wilt gaan met zelf sieraden maken, dan zul je wel eerst een aantal zaken aan moeten schaffen. Zo heb je bepaalde ‘gereedschappen’ nodig, zoals een tangetje om ringetjes te kunnen sluiten. Ook heb je basiszaken nodig, zoals rijgmateriaal voor kettingen en armbanden. Als je oorbellen wilt gaan creëren, dan heb je ook bepaalde zaken nodig, denk dan aan:

  • oorvleugeltjes
  • oordopjes
  • oorhaakjes

Die laatste zijn dan weer in verschillende varianten verkrijgbaar, zodat je verschillen soorten oorsieraden kunt maken. Toen ik begon met zelf sieraden maken, heb ik eerst eens van alles wat gekocht van deze basisartikelen. Zo kon ik een beetje experimenteren en zo achterhalen wat ik zelf het prettigst vind om mee te werken en wat ik de mooiste resultaten vind opleveren. En tot slot, tot slot ga je natuurlijk de kralen en dergelijke kopen. Want pas dan kun je immers echt zelf sieraden maken!

Kralen, bedels en meer

Het uitzoeken van kralen, bedeltjes en dergelijke dingetjes vind ik zelf altijd het leukste onderdeel van zelf sieraden maken. Zoeken naar een bepaalde vorm, een bepaalde kleur of een letter en dit dan met elkaar combineren totdat je een prachtige combinatie hebt, daar zit voor mij het hele creatieve proces in! Als je iets moois wilt kunnen maken, dan moet je natuurlijk over een ruime diversiteit aan bedels en kralen beschikken, zodat je echt op verschillende manieren kunt combineren. Als je gaat zoeken, dan zul je zien dat er helaas niet zo heel veel winkels zijn die dergelijke materialen aanbieden voor zelf sieraden maken. Persoonlijk ben ik erg blij dat ik de webwinkel van Sparklin Moon gevonden heb! Ik kwam toevallig, tijdens een weekendje weg in Nijmegen, hun winkel tegen en was onder de indruk van hun enorme aanbod. Nu woon ik daar helaas niet in de buurt, dus daar regelmatig even aan gaan is voor mij geen optie. Gelukkig hebben ze nu met Sparklin-Moon.nl een uitstekende webshop, waar je terecht kunt voor hun zeer uitgebreide aanbod aan artikelen. Zo’n compleet aanbod vind je niet snel ergens anders en dat is waarom ik iedere keer als ik zelf sieraden maken wil weer een bezoekje aan deze webwinkel breng!