Zoek jij een magnetisch krijtbord?

Wil jij graag een magnetisch krijtbord hebben? Dan kun je lang zoeken, de kans is bijzonder klein dat je dit ergens kunt vinden. En als ze deze al verkopen, dan is de kans klein dat ze het formaat, het model en de kleur hebben die jij zoekt. Gelukkig is er een oplossing voor wie graag een magnetisch krijtbord wil en dat is gewoon zelf creatief aan de slag gaan met magneetverf en krijtbordverf! Zo kun je het helemaal naar je eigen wens maken en je kunt je creativiteit de vrije loop laten. Op deze manier wordt het niet alleen helemaal zoals jij het graag wilt, het wordt ook helemaal uniek!

Magnetisch krijtbord maken

Voordat je nu meteen aan de slag gaat, moet je natuurlijk wel weten hoe je dit project aan moet pakken. Er zijn verschillende stappen om te zetten:

  • een oppervlak uitkiezen
  • magneetverf aanbrengen
  • scholbordverf aanbrengen

Het eerste wat je moet doen, is bedenken op welk oppervlak je het magnetisch krijtbord wilt maken. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld wat planken aan elkaar maken of een vorm uit triplex zagen. Maar je kunt ook gewoon een deur, een kastdeur of een deel van je muur hiervoor uitkiezen. Of misschien zelfs wel je hele muur! Alles is mogelijk, zolang het maar een gladde ondergrond is, anders wordt het immers lastig om er op te schrijven. Heb je een oppervlak gekozen, dan is de volgende stap in het creƫren van een magnetisch krijtbord het aanbrengen van de verf. Op een onbehandelde ondergrond kun je het beste beginnen met een grondverf en vervolgens breng je de magneetverf aan, het liefst in drie lagen. Waarom nu in drie lagen? In de verf zitten kleine deeltjes metaal, om goed magnetisch te kunnen zijn, moet er overal een redelijke hoeveelheid metaaldeeltjes aanwezig zijn. Gewoonlijk zijn twee lagen magneetverf vaak voldoende, maar omdat je ook nog schoolbordverf aan moet brengen is een derde laag een aanrader. Zo zorg je dat het magnetisch krijtbord voldoende magnetische aantrekkingskracht heeft.

Schoolbordverf

Heb je de drie lagen magneetverf aangebracht, dan is de volgende stap voor het maken van een magnetisch krijtbord het aanbrengen van de schoolbordverf. De meeste mensen zullen deze verf eigenlijk alleen in het zwart kennen en dat is ook zeker een optie. Het voordeel van zwart is dat het mooi contrasteert met andere kleuren. Maar het is ook een wat donkere kleur, wat niet iedereen even mooi vindt. Dan is het goed om te weten dat je schoolbordverf tegenwoordig ook in heel veel leuke kleuren kunt krijgen, bijvoorbeeld in blauw of in roze. Zo kun je het magnetisch krijtbord helemaal in jouw eigen stijl maken! Heb je dit klaar, dan kun je aan de slag gaan met krijtjes om er op te schrijven en te tekenen en met magneten om er papieren aan op te hangen. Je zult misschien merken dat niet alle magneten even goed blijven hangen, je hebt hiervoor echt sterke magneten nodig. Wil jij zelf een magnetisch krijtbord gaan maken? Dan vind je bij Magneetverfmagneten.nl alles wat je daarvoor nodig hebt, ook sterke magneten!